Camp Nou kan byta namn

Den klassiska jättearenan i Barcelona, Camp Nou, kan byta namn – efter den svenska musikjätten Spotify, det rapporterar Ràdio Catalunya enligt Sportbladet.

ANNONS
|

FC Barcelonas hemmaarena Camp Nou invigdes på 1950-talet och har blivit klassisk fotbollsmark. Nu kan arenan som tar nära 100 000 åskådare för första gången få ett sponsornamn.

Enligt Sportbladet rapporterar Ràdio Catalunya att Spotify är i långt gångna förhandlingar med klubben om ett namnbyte. Det nya namnet som är aktuellt är Camp Nou Spotify.

Ska synas på matchtröjan

Den svenska musiktjänsten ska enligt uppgifterna vara villig att betala mellan 600 och 650 miljoner kronor för att sponsra den klassiska klubben.

Förutom ett namnbyte på arenan ska Spotify enligt avtalet även synas med sin logga på matchtröjan, både bak och fram.

ANNONS

Spotify grundare Daniel Ek har tidigare visat intresse för fotbollen. I fjol la han ett bud på Premier League-klubben Arsenal, som dock nobbades av klubben.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS