Calle Wede, här i duell med Calle Svensson, i matchen mot Västerås. Nu befarar klubben att Wede har skadat knäet.
Calle Wede, här i duell med Calle Svensson, i matchen mot Västerås. Nu befarar klubben att Wede har skadat knäet. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Calle Wede skadad när Öis vann mot Västerås

Mardröm för Öis. Calle Wede blev liggande med starka smärtor efter en sekvens i matchen mot Västerås. Klubben befarar nu en allvarlig knäskada på Wede.
– Han har starka symtom på en allvarlig skada på det främre korsbandet, säger Örgrytes lagläkare Lars Peterson.

ANNONS
|

Örgryte IS har haft det tungt i superettan och hade före måndagskvällens match mot Västerås sex raka matcher utan vinst.

Efter 2–1 hemma mot VSK såg himlen ljusare ut för Öis, men mot slutet av matchen smolkades glädjebägaren kraftigt.

Mittfältskämpen Calle Wede blev liggandes efter sekvens på stopptid när han höll i bollen för att döda tid åt sitt lag.

– Det känns inte så bra nu. Vi får avvakta till i morgon, säger Wede.

”Starka symptom”

Nu fruktar klubben att han drabbats av en allvarlig skada.

– Han har starka symtom på en allvarlig skada på det främre korsbandet. Vi kommer göra en ny undersökning i morgon förmiddag och en magnetröntgen för fullständig klarhet kring omfattningen av skadan, säger Örgrytes lagläkare Lars Peterson.

ANNONS

Örgryte IS har drabbats tungt av skador på slutet.

Mittbacken Oliver Stanisic bars ut på bår senast mot Dalkurd efter smärtor i knäet. På skadelistan finns också lagkaptenen Daniel Paulson med en skadad fot, liksom Karl-Johan Lindblad, Arvid Sigurdsson och Samuel Ohlsson.

– Vi kommer lägga ut en skaderapport i morgon, vi har en del spelare som väntat på diagnos, säger Felix Jonsson, kommunikationsansvarig i Öis.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS