Calle Nyström klar för Brommapojkarna

Gais-kaptenen Calle Nyström lämnade klubben i december. Nu fortsätter han karriären i division 1.

ANNONS
|

Försvarsgeneralen och kaptenen Calle Nyström, som kom till Gais 2016, lämnade Grönsvart efter säsongen 2020.

Han utnyttjade en klausul i kontraktet och lämnade för att med familjen flytta till Stockholm.

Nu är det klart att Nyström fortsätter sin fotbollskarriär i division 1. 30-åringen är klar för Brommapojkarna, som i december kvalade till superettan men fick se sig besegrade av Trelleborg efter straffläggning.

För klubbens hemsida berättar han om varför valet föll på BP.

– Flera saker men först och främst att få tillhöra en anrik klubb med mycket talang. Sen även att få vara med och jobba hårt för att ta klubben tillbaka till eliten.

ANNONS

LÄS MER:Wängbergs fina ord om vännen Calle Nyström: ”Exceptionell kapten”

LÄS MER:Yarsuvat klev av träning skadad

"En naturlig ledare”

BP:s sportchef Peter Kisfaludy om nyförvärvet:

– Carl är en naturlig ledare, en stor och lång mittback som kommer dominera vårt mittförsvar. Han är en person som man direkt gillar och som kommer kunna bidra med massor av erfarenhet. Han är också en karaktär med mycket vinnarmentalitet som vi gillar. Då Carl valt att flytta tillbaka till Stockholm med sin familj och möjligheten fanns att få in Carl i vår verksamhet så kände vi ingen tvekan.

Innan Nyström anslöt till Gais 2016 spelade han för Sirius och han har även representerat Väsby United. 2020 spelade Nyström 25 matcher för Gais i superettan och stod från sin backposition för ett mål.

LÄS MER:Fem punkter från Gais första träning

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS