Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Calle Nyström förlänger med Gais

Calle Nyström, 29, har suttit på ett utgående avtal.
Nu har supporterfavoriten, enligt uppgifter till GP, förlängt sitt kontrakt med Gais. Något som senare bekräftades av klubben.
– Alla vet vad Gais betyder för mig och det känns bra att få vara med och fortsätta att bygga en bättre klubb, säger Nyström.

Gais har haft en hel uppsjö av utgående kontrakt i truppen. En situation som, vid sidan av den tidigare huvudtränarjakten som landade i Stefan Jacobsson från Degerfors, har varit prioriterad för klubben att hantera.

Först försvann Alexander Angelin och Andreas Östling som båda satt på utgående avtal. Dessutom bröts Karl Bohms kontrakt i samma veva.

LÄS MER: August Wängberg förlänger med Gais

Sedan dess har dock också ett gäng spelare förlängt sina avtal.

Haris Cirak, Boris Lumbana och August Wängberg har alla kritat på nytt.

– Det känns svinbra här i Gais. Jag tycker man ska hålla sin lojalitet mot klubbarna man är i. Det är viktigt för mig. Jag ser en bra framtid för klubben. Intrycken av den nya tränaren har varit bra och Gais var väldigt tydliga med att de ville förlänga, sa Wängberg till GP efter att avtalet var påskrivet.

I samband med klubbens medlemsmöte i början av november meddelade också sportrådets ansvarige Jonas Östergaard att det fanns förhoppningar om ytterligare förlängningar. Bland annat bekräftade han att diskussioner fördes med Henrique Moura och Calle Nyström.

LÄS MER: Trots mardrömsskadan – mittfältaren förlänger med Gais

LÄS MER: Gais förlänger med mittfältaren

Och nu, en knapp månad senare, kan GP berätta att Nyström och Gais är överens om ett nytt avtal.

Något som senare på tisdagskvällen bekräftades av klubben.

– Alla vet vad GAIS betyder för mig och det känns bra att få vara med och fortsätta att bygga en bättre klubb. Jag är ju en av dom som har pratat om att det finns mycket som kan bli bättre i klubben och då känns det naturligtvis bra vara kvar i GAIS för att bidra till det som måste göras framöver. Så jag hoppas såklart att vi går mot ett nytt år som kan innebära att både klubben och jag själv kan utvecklas positivt, säger Nyström till Gais hemsida.

– Calle är en stöttepelare på planen, en pådrivare på träning, en bra lagkamrat i omklädningsrummet och en fantastisk representant för klubben i alla sammanhang. Att vi nu får ha kvar honom i GAIS känns otroligt bra och den känslan delar jag helt säkert med alla våra supportrar, säger styrelsens fotbollsansvarige Jonas Östergaard.

Nyström, som med sin inställning och tuffa spelstil, tidigt växte ut till en supporterfavorit hos de grönsvarta supportrarna har varit i Gais sedan inför säsongen 2016. Nu står det alltså klart att fortsatt blir klubben trogen.

Det nya kontraktet är signerat på två år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.