Calle Johansson hjälte för IFK Göteborg – sänkte Mjällby

Carl Johansson behöver inte känna någon målfrustration längre. Mot Mjällby AIF stämde plötsligt allt – och mittbacken nickade in sina två (!) första allsvenska fullträffar för IFK Göteborg. De lade grunden till 3–1-segern.
– Han är en sådan gubbe som när han väl ser bollen kör över allt i sin väg, lovordar Oscar Wendt.

ANNONS
|

Seger mot Örebro SK (2–0) senast, bortamatch mot Mjällby AIF nu. IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre gav samma elva spelare chansen från start. Logiskt, kunde tyckas.

Klockan 15.00 gav de sig ut på en jakt efter tre poäng och på att knäcka Mjällby AIF:s fantastiska defensiv. Hållen nolla i åtta raka matcher – det var deras facit inför matchen.

Målvakten Carljohan Eriksson behövde bara plussa på 44 minuter för att slå Håkan Svenssons över 20 år gamla allsvenska rekordnotering på 808 minuter i rad utan ett insläppt mål.

Han nådde dock aldrig dit – mycket på grund av Carl Johansson.

ANNONS

Inför matchen hade mittbacken gjort noll allsvenska mål för IFK Göteborg. Nu tryckte han in två i det som kom att bli en 3–1-seger för IFK Göteborg.

Det första målet kom i matchminut 28 och betydde 0–1. Johansson nickade in en hörna från födelsedagsbarnet Oscar Wendt (36 år). Redan där sprack Carljohan Eriksson rekordjakt ...

Det andra målet kom i matchminut 75 och betydde 1–2. Amin Sarr hade kvitterat för Mjällby AIF innan dess. Hemmalaget hade också fått Ivan Kričak utvisad ...

LÄS MER:Mjällbys ilska efter röda kortet mot IFK Göteborg

Carl Johansson höll sig kvar i offensivt straffområde efter en hörna och ropade på bollen. Tobias Sana skickade in den från vänsterkanten. Johansson tajmade inlägget perfekt och satte dit pannan på nytt. Perfekt.

– Det är klart att man har känt lite frustration över att man inte har gjort mål innan. Det har varit några matcher där man har känt att man inte har varit nära heller. Men vi har jobbat med det ganska mycket nu under den sista tiden, snackat igenom hur vi vill göra, så att det blir mer tydligt. I dag bara fungerade det vilket var jäkligt skönt. Jag vet att jag är duktig där och att det är något som jag vill bidra med, säger Carl Johansson som till exempel gjorde tre allsvenska mål för Falkenbergs FF i fjol.

ANNONS

– Det är klart att det betyder mycket att man får tillbaka känslan hur det är att göra mål. Kanske få det där lilla flytet. Jäkligt trist att man är avstängd nu ...

Carl Johansson varnades mot Mjällby AIF och missar därmed mötet med Djurgårdens IF på torsdag. Då får någon annan kliva fram.

– Vi har många andra duktiga som kan göra samma sak!

Marcus Berg också med nickmål

Efter matchen lovordades Carl Johansson hur som helst av Mikael Stahre:

– Han gjorde en väldigt bra match mot Örebro och är en erkänt bra huvudspelare. Tidigare i sin karriär har han varit vass på det. Vi har också jobbat ganska mycket med fasta situationer så det var kul få betalt för det.

Och av Oscar Wendt:

– Han är jättebra i luften och en sådan gubbe som när han väl ser bollen kör över allt i sin väg.

IFK Göteborgs tredje mål för kvällen, det blev ju 1–3 på Strandvallen, gjordes också på nick. Marcus Berg i matchminut 83 efter ett inlägg från Hosam Aiesh.

LÄS MER:Mattias Bjärsmyr tvingas lämna efter smäll mot huvudet

I och med segern klättrade IFK Göteborg förbi Mjällby AIF och upp till en elfteplats i den allsvenska tabellen. Det ser plötsligt mycket bättre ut i jakten på nytt kontrakt.

ANNONS

– Två raka segrar gör att man får lite andrum, säger Carl Johansson.

Även om nedflyttningsfaran inte över än ...

– Vi vet att alla matcher är lika viktiga och vi tar verkligen en match i taget och koncentrerar oss inte på hur det går för andra. Det har fungerat bra för oss under de senaste två matcherna, säger Oscar Wendt som alltså fyllde år under söndagen. Den tillresta Blåvitt-klacken sjöng ”Ja, må han leva” efter slutsignalen.

– Det var jättekul, jättesnällt. Inte bara min grattis-sång, stödet hela matchen igenom var sjukt bra. Det betyder mycket för oss.

Har du bakat en tårta att bjuda lagkamraterna på?

– Nej, men jag ordnar något på vägen hem.

Fakta: Så startade IFK Göteborg

(4–4–2): Giannis Anestis – Alexander Jallow, Mattias Bjärsmyr (Simon Thern, 27), Carl Johansson, Oscar Wendt – Hosam Aiesh (Robin Söder, 89), Gustav Svensson, August Erlingmark, Tobias Sana – Marcus Berg, Oscar Vilhelmsson (Kevin Yakob, 82)

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS