Calle Johansson återvänder till IFK Göteborg i sommar

Han fick höra att han inte ingick i planerna och gick på lån.
Trots det återvänder Calle Johansson nu till Blåvitt.
– Det var inte lätt att ta det här beslutet, säger han till Randers hemsida.

ANNONS
|

Johansson var given förra säsongen, mittbacken spelade 27 av 30 allsvenska matcher för IFK Göteborg. Trots det lämnade han klubben under vinterfönstret – varför det blev så råder det delade meningar om.

Enligt Johansson själv var det klubbens beslut.

– Min agent fick ett samtal från Håkan Mild som förklarade att jag inte längre ingår i planerna. Vi hade inte en aning om att han eller klubben ville bli av med mig. Beskedet var rakt och gick ut på att: ''Sök dig en ny klubb'', sa han till FotbollDirekt i februari.

Klubbdirektör Håkan Mild höll inte med helt och hållet.

ANNONS

– Vi berättade för Calle att vi i första hand kommer att prioritera Adam och Sebastian. Därefter är det ju alltid så att de bästa ska spela. Det är inget snack om det, och den diskussionen hade vi med Calle. Men vi tvingar inte bort någon, sa han till GP.

”Har gjort allt vi kan”

Johanssons nästa klubbadress blev danska Randers, övergången skrevs som ett lån med en utköpsklausul. Trots att mittbacken spelat en stor roll för laget står det nu klart att utköpsklausulen inte utnyttjas.

– Vi har gjort allt vi kan för att behålla Carl, som har presterat riktigt bra sedan han kom hit. Vi har försökt att göra avtalet permanent redan från början, men Carl ville se hur det utvecklade sig med tiden. Sedan dess har det kommit in andra klubbar i jakten som har kunnat erbjuda ett sportsligt och ekonomiskt paket som vi inte kan matcha, säger klubbens sportchef Sören Pedersen till klubbens hemsida.

Har kontrakt året ut

Johansson uttalar sig också i inlägget.

– Det gick fort i vintras men jag har inte ångrat alls att jag gick till Randers. Men tid här har verkligen gett mig mycket. Det har varit en fantastisk tid, säger han och fortsätter:

– Det var inte lätt att ta det här beslutet, för på väldigt kort tid har jag blivit en del av en unik gemenskap. Nu vill jag avsluta säsongen bra här, och sedan önskar jag alla i och runt Randers FC all lycka i framtiden.

ANNONS

Därmed återvänder han, åtminstone utifrån så som det ser ut nu, till Blåvitt i sommar.

Johanssons avtal med IFK Göteborg sträcker sig över 2023. Han kom till klubben från Falkenberg i slutet på 2020 och spelade innan dess flera år i Helsingborg.

GP har varit i kontakt med IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild som inte vill kommentera Calle Johanssons situation.

GP söker Calle Johansson för en kommentar.

LÄS MER:Jätteblunder av Pontus Dahlberg i mötet med AIK

LÄS MER:IFK Göteborg ställs mot AIK – på nylagd gräsmatta

LÄS MER:Ny gräsmatta på Friends efter Beyoncé-konsert

ANNONS