André Calisir och Alexander Farnerud, till höger i bild, är osäkra kort inför cupfinalen mot Malmö FF den 30 juli.
André Calisir och Alexander Farnerud, till höger i bild, är osäkra kort inför cupfinalen mot Malmö FF den 30 juli. Bild: CARL SANDIN

Calisir och Farnerud kan missa cupfinalen mot Malmö FF

André Calisir och Alexander Farnerud blir borta ”i ett antal veckor”. Därmed är cupfinalen mot Malmö FF i farozonen.
– Men vi har inte slängt in handduken än, säger Fredrik Larsson, fysioterapeut i IFK Göteborg.

ANNONS
|

Sedan tidigare återfinns Robin Söder, Kristopher Da Graca och även Jakob Johansson på skadelistan. I matchtruppen mot Djurgårdens IF i söndags saknades även Alexander Farnerud och André Calisir som båda klev av med skadebekymmer under semifinalen i Svenska cupen mot IF Elfsborg.

Nu står det klart att duon ser ut att missa ett par veckors spel – minst.

– De kommer vara borta ett antal veckor. Det är inga långtidsskador i den bemärkelsen, utan kort frånvaro. Men de är inte med åtminstone de närmaste två veckorna som det ser ut nu, säger Fredrik Larsson, fysioterapeut i IFK Göteborg.

Den 30 juli väntar cupfinal på Gamla Ullevi mot Malmö FF för IFK Göteborg. Duon riskerar att missa den matchen.

ANNONS

– Men vi har inte slängt in handduken än, vi försöker få tillbaka dem i gott skick tills dess i alla fall, säger Larsson.

Calisir och Farnerud dras båda med underkroppsskador, IFK Göteborg vill inte precisera det mer än så. I Calisirs fall handlar det dock med all säkerhet om problem i baksida lår, det var så det såg ut när han klev av mot Elfsborg.

När det gäller Jakob Johanssons återkomst till fotbollsplanen så finns ännu inget satt slutmål, dock fortsätter träningsintensiteten att öka och mittfältaren deltar med så kallad ”full kontakt” under träningspass.

– Vi får se när han tar sig igenom den här veckan. Så hoppas vi att han tar steg i ”fotbollsformen”, om man säger så, säger Fredrik Larsson.

IFK Göteborgs nästa match är mot Helsingborgs IF under onsdagen.

Fakta: IFK Göteborg

Läget i laget: André Calisir och Alexander Farnerud blir alltså borta i "några veckor". Cupfinalen mot Malmö FF är i fara. Sedan tidigare saknas Robin Söder, Jakob Johansson och Kristopher Da Graca. Till mötet med Helsingborgs IF är Jesper Tolinsson dessutom avstängd, han stryks ur matchtruppen därmed. Stryks gör också Oscar Vilhelmsson. In i stället kommer Rasmus Wikström (19:e man senast) och Isak Dahlqvist.

Trolig startelva (4–2–3–1): Giannis Anestis – Emil Holm, Mattias Bjärsmyr, August Erlingmark, Victor Wernersson – Tobias Sana, Alhassan Yusuf – Hosam Aiesh, Patrik Karlsson Lagemyr, Giorgi Kharaishvili – Sargon Abraham.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS