Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jens Cajuste.  Bild: JOEL MARKLUND
Jens Cajuste. Bild: JOEL MARKLUND

Cajuste uppges klar för Reims – kan ge miljoner till Öis

Landslagsmannen Jens Cajuste uppges lämna danska Midtjylland för en flytt till franska Reims i Ligue 1. Prislappen är 100 miljoner kronor, uppger Sportbladet.

Det har länge spekulerats i Göteborgarens framtid. 22-åringen lämnade Örgryte 2018 och gick då till den danska toppklubben, men har varit ryktenas man den senaste tiden.

Nu verkar transfersagan ha fått sitt slut, då Sportbladet uppger att mittfältaren är klar för en flytt till Frankrike.

Cajuste har de senaste åren cementerat sin plats i landslagstrupperna, och fick göra mästerskapsdebut på EM förra sommaren. Han har kontrakt med Midtjylland till 2023, varpå den danska klubben försökt maximera transfersumman för svensken. Rykten har gjort gällande att man tidigare begärt mellan 150 och 200 miljoner kronor.

Miljonregn i Örgryte

Efter att den danska ligaledaren sänkt priset verkar nu en övergång för 100 miljoner kronor vara klar. För Reims är det en rejäl summa – den franska klubben dubblerar sitt tidigare transferrekord. Den tidigare rekordvärvningen var målvakten Predrag Rajkovic som värvades från Maccabi Tel Aviv för 50 miljoner kronor.

Miljonförsäljningen kan också ge ringar på vattnet i Göteborg. Även om Örgryte inte har någon vidareförsäljningsandel i Cajuste – som GP tidigare berättat om – rapporterar Sportbladet att Öis får närmare hälften av solidaritetsersättningen, som uppgår till fem procent av totala transfersumman. Det skulle alltså innebära att ett par miljoner trillar in i klubbkassan.

Kan debutera mot PSG

Reims ligger för närvarande på en 14:e plats i Ligue 1 – ett bekvämt avstånd från nedflyttningsplatser, men med långt upp till topplaceringar.

Det är oklart när Cajuste kan vara spelklar, men mötet med toppklubben Paris Saint Germain 23 januari är ett datum som Cajustefansen kan skriva in i kalendern.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.