Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Cajuste om valet mellan USA och Sverige

Han har flugit lite under radarn. Men efter den senaste tidens succé i danska FC Midtjylland har Jens Cajuste, 21, fått sitt stora genombrott.
– Det skulle vara en ära att få spela för det svenska landslaget, även om jag också är amerikan, säger han till SVT.

Han lämnade Öis tidigt när den danska storklubben FC Midtjylland visade intresse.

Därefter har det varit ganska så tyst om Jens Cajuste i Sverige även om det i Danmark börjat att pratas allt mer och mer om mittfältaren. Efter den senaste tidens insatser för FC Midtjyttland i Champions League mot lag som Atalanta och Liverpool har snacket även nått Sverige.

Kanske vore det läge för Janne Andersson att kalla in Jens Cajuste till sitt landslag?

För annars finns det en risk att det istället blir det amerikanska landslaget som gäller för 21-åringen.

– Jag tycker inte det är jobbigt, men det klart att man måste ta sin tid för att bestämma sig. Det är beslut jag måste hålla mig till i resten av min karriär. Jag lägger mycket vikt på det, säger han till SVT Sport om valet mellan USA och Sverige.

– Det är många faktorer som spelar in. Jag diskuterar med min familj hur de känner och hur jag känner så klart. Att få representera sitt land är ett av det största man kan göra i fotbollen och det skulle vara en enorm ära oavsett om det är Sverige eller USA.

Nästa landslagstrupp som Janne Andersson tar ut presenteras på onsdag. Det återstår att se om Jens Cajustes insatser på senaste tid gjort att han får chansen där eller inte.

– Det får vi se, men det skulle vara en enorm ära, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.