Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Cajuste med i landslaget efter succén i Champions League

Jens Cajuste har imponerat stort för FC Midtjylland. Belöningen för den framfarten? Jo, en plats i Janne Anderssons landslag.

Tidigare i veckan kunde Zlatan Ibrahimovic inte hålla sig.

Då valde Milan-stjärnan att lägga upp en bild på Instagram iklädd den svenska landslagströjan med texten.

”Long time no see”.

LÄS MER: Zlatan om landslaget: ”Long time no see”

Genast började spekulationerna

Skulle han komma tillbaka till landslaget som han slutade i efter EM 2016?

Zlatan med nytt utspel

Eller var det bara ännu ett utspel?

– Det han gör nu... man har alltid sagt att han är helt otrolig. Men att han bara fortsätter att köra. Det är häpnadsväckande. Sen gillar han ju att ha bra tajmning i sina utspel också. Han vet ju att det bara är några dagar kvar till landslagsuttagningen. Jag tror att det är med glimten i ögat. Såklart förstår jag att det är kul för media att spekulera i det här – det har vi gjort förr också – men då har det inte hänt något. Vi får se...sa Mikael Lustig nyligen till Aftonbladet.

Tidigare Öis-mittfältaren med i truppen

Under onsdagen tog Janne Andersson ut truppen till landskamperna mot Danmark, Kroatien och Frankrike.

Där saknades Zlatan Ibrahimovic.

Dock var Jens Cajuste med för första gången. Den tidigare Öis-mittfältaren har imponerat stort för FC Midtjylland på sistone i Champions League och visat att han håller på en hög nivå.

Mittfältaren har dubbla medborgarskap.

Något som gjorde att han kunde valt antingen det amerikanska eller det svenska landslaget.

När USA presenterade sin trupp under tisdagen saknades Jens Cajuste.

Det gjorde han alltså inte i den svenska truppen.

– Det är väldigt roligt att han valt att representera Sverige. Han har ju dubbla medborgarskap. Det ska bli väldigt spännande att jobba med honom under den här samlingen, säger Janne Andersson.

Janne Anderssons trupp till mötena med Danmark, Kroatien och Frankrike

Målvakter: Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt, Robin Olsen.

Försvarare: Pierre Bengtsson, Marcus Danielsson, Filip Helander, Mattias Johansson, Emil Krafth, Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Martin Olsson, Carl Starfelt.

Mittfältare/anfallare: Marcus Berg, Jens Cajuste, Viktor Claesson, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Alexander Isak, Dejan Kulusevski, Jordan Larsson, Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Robin Quaison, Ken Sema, Mattias Svanberg, Gustav Svensson.

När Claes Eriksson, tillförordnad förbundskapten för U21-landslaget efter att Roland Nilsson lämnat sin post för att ta över IFK Göteborg presenterade sin trupp så fanns ett antal namn med från IFK Göteborg och BK Häcken.

Spelare som Pontus Dahlberg, August Erlingmark, Alexander Jallow, Leo Bengtsson samt Benjamin Nygren som lämnade IFK Göteborg för spel i Genk men nu är utlånad till Heerenveen.

För U21-landslaget väntar två måstematcher om det ska bli EM-slutspel. Det måste bli seger mot både Armenien och Italien samt så måste det svenska landslaget få lite hjälp med andra resultat.

Claes Erikssons trupp till mötena med Armenien och Italien

Målvakter: Samuel Brolin, Pontus Dahlberg, Tim Rönning.

Försvarare: Felix Beijmo, Hjalmar Ekdal, Anton Eriksson, August Erlingmark, Gustav Henriksson, Alexander Jallow, Eric Kahl, Anton Kralj.

Mittfältare/anfallare: Paulos Abraham, Pontus Almqvist, Leo Bengtsson, Armin Gigovic, Viktor Gyökeres, Emil Hansson, Adam Hellborg, Svante Ingelsson, Jesper Karlsson, Benjamin Nygren, Besard Sabovic, Max Svensson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.