Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Byttes in och gjorde sitt första mål – då bröt 19-åringen foten

Samuel Ohlsson blev inbytt mot Brage och fick göra sitt första mål i superettan – men den glädjen blev kort för Öis-spelaren.
Minuterna senare byttes han ut skadad och nu har domen kommit. 19-åringen har fått en fraktur i foten.
– När man äntligen fick något positivt så kom det här. Det är tråkigt, säger Samuel Ohlsson.

Samuel Ohlsson har haft en lite tyngre säsongsinledning än han hoppats på sedan han anslöt till Örgryte från IFK Göteborg. 19-åringen har inte lyckats slå sig in i Keith Millens elva, men fick chansen tidigt i den andra halvleken mot Brage senast.

En chans som Ohlsson tog.

Kort därpå kom nämligen säsongens första fullträff signerad Samuel Ohlsson. En stor glädje, såklart – men den blev kortvarig.

– Jag vet faktiskt inte när det hände. Jag kände bara direkt efter målet att foten var rätt kaos, typ. Jag fortsatte försöka, men sedan gick det inte mer, säger Samuel Ohlsson som tvingades bryta matchen och få en läkarundersökning.

Nu har domen kommit – och den är verkligen inte vad Ohlsson och Öis hoppats på.

– Det är en fraktur i det yttre mellanfotsbenet. Vi har inte bestämt än om vi kommer att operera eller om det räcker med att gipsa, säger Örgrytes lagläkare Lars Peterson.

Vad är det som avgör om det blir operation eller inte?

– Den erfarenheten vi har är att det kan bli långdragen läkning av att gipsa för du får inte den där totala stabiliteten i ett gips. Om man skruvar ihop det så vet vi att det förkortar, men samtidigt är han en ung kille och det är svårt att få operationer nu, som du vet. Vi har olika alternativ och vi har god hjälp också, säger Peterson.

Klart är i alla fall att Samuel Ohlsson inte kommer spela fotboll på ett tag framöver.

– Det är sex veckor i första hand och sedan en uppträning på fyra veckor, säger Lars Peterson.

Som sagt, ett mardrömsbesked för 19-åringen.

”Blir lite tufft”

– Jag tänkte att det kunde vara ett ledband eller en stukning. Det är jävligt tråkigt. Jag har haft en tung säsong och så får man komma in och få det här målet. Det var något positivt, och då får man det här direkt. Det blir lite tufft, säger Ohlsson.

Just nu hoppar Samuel Ohlsson på kryckor och väntar på besked kring om det blir operation eller inte. Han har dock redan börjat ställa in sig mentalt på arbetet för att ta sig tillbaka.

– Jag får bygga upp mig själv rejält igen. Man kommer ha ett jäkla sug när man kan komma tillbaka, säger Samuel Ohlsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.