Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Byttes in av pappa Zidane - nätade direkt

2006 gjorde Zinedine Zidane sin sista match för Real Madrid. Tio år senare lät ikonen, som numera är tränare för "Marängerna", sin son Enzo debutera i klubbens A-lag. Då blev det mål direkt för 21-åringen.

Zinedine Zidane betraktades som en av världens absolut bästa spelare när han var aktiv. Och i den klubb där fransmannen gjorde störst avtryck var Real Madrid, vilket också var där den tidigare mittfältaren avslutade sin karriär.

3 852 dagar efter att "Zizou" gjorde sin sista match för huvudstadsklubben var det dags för en annan Zidane att kliva in på plan för Real. När den andra halvleken i cupmötet med Leonesa tog sin början valde ikonen, som numera är tränare för de regerande Champions League-mästarna, nämligen att byta in sin son Enzo.

Inhoppet var debut i A-laget för 21-åringen. Och han tackade direkt för pappas förtroende. Efter 18 minuter på plan kombinerade Zidane Jr sig fram tillsammans med Martin Ödegaard och Mariano Diaz innan han tryckte in 4-1 i målvaktens bortre hörn. Real Madrid kunde sedan enkelt spela av matchen och till slut vinna med 6-1. Därmed är storklubben vidare i Spanska Cupen.