Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bygger ny ståplatsläktare för supermatchen

Trots att biljetterna inte är slut till mötet mellan Manchester United och Galatasaray väljer nu arrangörerna att bygga till en ny ståplatsläktare. – Vi vill ge fler möjligheten att välja ståplats, säger Peter Pettersson Kymmer.

Frågan på mångas läppar är om Zlatan Ibrahimovic kommer att göra sin debut för Manchester United eller inte i supermatchen på Ullevi mot Galatasaray på lördag. Det återstår att se.

Läs mer: Väntar på besked om Zlatan

Klart är däremot att arrangörerna Sport & Evenemang och Got Event nu bestämt sig för att öka kapaciteten och att bygga till en ny ståplatssektion.

– I grunden fanns det en ståplatsläktare var för United och Galatasaray-supportrarna. Nu vill vi ge fler möjligheten att välja ståplats utan att behöva ha en speciell lagtillhörighet, säger Peter Pettersson Kymmer som är presschef för supermatchen.

Nya läktaren på Ullevi på supermatchen ska ta 3200 personer. Unitedläktaren tar 7800 och det börjar bli trångt där enligt presschefen. 

Läktaren ska enligt presschefen stå på kortsidan på den sida som är dedikerad till det turkiska laget.

Trots nybygget så finns det än så länge gott om biljetter kvar. Hittills har 25 000 biljetter sålts till matchen på Nya Ullevi som kommer ha plats för mellan 40 till 43 000 personer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.