Bundesliga-klubben vill värva Augustinsson

Redan i somras ryktades han vara på väg bort - men då blev det inget. Om intresset för FC Köpenhamns Ludwig Augustinsson har avtagit sedan dess? Knappast. – Det är inte färre klubbar som är intresserade nu, säger Werder Bremens sportchef Frank Baumann, som vill värva svensken till Bundesliga-klubben.

ANNONS
|

Ludwig Augustinsson fortsätter att gå från klarhet till klarhet i danska storklubben FC Köpenhamn. Han är given i tränare Ståle Solbakkens elva och har imponerat både i ligaspelet och Champions League. Redan i somras ryktades den tidigare Blåvitt-spelaren vara på väg bort då bland annat West Ham och Bundesliga-klubben Werder Bremen uppgavsvara på jakt efter vänsterbackens namnteckning.

FCK vägrade dock att sälja och Augustinsson blev kvar. Men intresset för 22-åringen har knappast avtagit sedan dess. I en intervju med tyska Bild bekräftar Werder Bremens sportchef Frank Baumann att klubben fortfarande vill värva svensken.

–Vi är fortfarande intresserade av Ludwig. Men det är inte färre klubbar som är intresserade nu. Men om vi inte tror att vi skulle ha en chans att värva honom skulle vi ha dragit oss ur. Vi är i ständig kontakt med hans agent och spelaren i fråga kan mycket väl tänka sig att komma till Werder Bremen, säger sportchefen Frank Baumann.

ANNONS

Och FCK-tränaren Ståle Solbakken är övertygad om attAugustinsson, somhar kontrakt med den danska huvudstadsklubbenfram till och med 2019, snart är förlorad för FCK.

– Han blir såld i sommar. Bergsäker, men kan jobba mer med sin explosivitet. Har en fördel i att han har en så bra vänsterfot. Saknar lite i spelet en-mot-en i båda riktningar och har en delarbete kvar för att ta sista steget, sa Solbakken nyligen till norskaVG.

ANNONS