Brustad nobbade IFK - klar för rivalen

ANNONS
|

När Blåvitt landat på svensk mark efter att Europa League-drömmen gått upp i rök i Portugal så kom beskedet: Fredrik Brustad har nobbat IFK.

– Han tackade nej. Han har haft en bra säsong och det är inte bara vi som har haft kontakt med honom, berättar IFK:s sportchef Mats Gren.

Det var under torsdagen som GP kunde avslöja att klubben var nära en värvning av norrmannen från Stabaek i norska Tippeligan. Anfallaren, som är 1,90 lång, beskrivs som en speedkula och har ett personligt rekord på 40 meter på 4,57 sekunder. På pappret verkar 25-åringen vara precis den offensiva injektion som IFK behöver. Men affären blir alltså inte av.

ANNONS

– Efter att Malick Mané lämnade så har vi intensifierat vårt letande efter offensiva spelare. Brustad bad om en liten tankefrist och kom fram till att det fanns en annan klubb som passade honom bättre, säger Gren.

Däremot verkar yttermittfältaren Sören Rieks övergång från NEC Nijmegen fortskrida som planerat.

– Vi är i princip färdiga där, det är bara småsaker kvar innan Rieks är klar. Det är detaljer med hans klubb och vi är överens med honom själv. Det är en spelare jag haft koll på tidigare och som är en poängspelare. Vi behöver flera spelare i laget som gör poäng regelbundet, säger Gren, som hoppas att affären blir helt klar inom de närmsta dagarna.

Ett annat namn som kopplats ihop med IFK Göteborg är Fiorentinaanfallaren Kenneth Zohore.

– Han är en av de anfallare vi har tittat på, men det finns inget konkret kring honom just nu, säger sportchefen.

Sam Larsson har ryktats vara på väg till Heerenveen, men den tekniske yttern ser ut att bli kvar ett tag till.

– Vi har match på söndag mot Malmö, då är jag med, säger han.

Mats Gren:

– Det är ingen av våra spelare som är särskilt nära någon annan klubb, sen vet man att det kan gå fort inom fotbollen. Det har vi sett flera exempel på tidigare.

ANNONS
ANNONS