IFK Göteborg jublar.
IFK Göteborg jublar. Bild: KRISTER ANDERSSON

"Brukar vara någon halvtjock och halvdålig – inte nu"

Segern var stor – men vägen dit var inte alldeles enkel. Division 4-laget BK Astrio bjöd IFK Göteborg på bra motstånd.
– De spelade en positiv fotboll – jag gillade det, säger Lasse Vibe.

ANNONS
|

6–0 mot Oskarshamns AIK 2016, 5–0 mot Landvetters IS 2017, 4–0 mot Torns IF 2018.

Under torsdagen var tanken att IFK Göteborg skulle ta ännu en sådan där storseger och enkelt knata vidare till gruppspelet i Svenska cupen.

De lyckades också.

Mötet med BK Astrio, hemmahörande i division 4, slutade 4–0.

– Det var skoj tycker jag! Ett bra lag vi mötte, konstaterar Lasse Vibe.

Ja, det var ju faktiskt det. För trots de stora siffrorna imponerade gulklädda BK Astrio. Under långa stunder syntes nivåskillnaden knappt.

Det tog också närmare en halvtimme för IFK Göteborg att hitta det första målet.

ANNONS

– Oftast när man kommer ut såhär har lagen någon som är lite halvtjock och lite halvdålig – det var inte så nu! De kunde verkligen spela! Jag tycker att de gjorde det bra, säger Vibe.

"Var lite nervöst för några av dem"

Anfallaren, som gjorde IFK Göteborgs 3–0-mål, fortsätter:

– Sedan var det svårt att spela snabbt på planen, den var liten och jättelångsam. När man möter ett lag som inte ger upp, som de inte gjorde, tar det lite längre tid innan man får effekt av att man är bättre tränad. Sedan tycker jag att de var rätt bra atleter för division 4-nivå.

Åldermannen Lasse Vibe, 32, fick se Fred Berglin, 19, Tim Van Assema, 17, och Oscar Vilhelmsson, 15, noteras för sina tävlingsdebuter i den blåvita tröjan.

Dessutom fanns även junioren Samuel Ohlsson, 18, med på planen. Det var talangfyllt.

– Jag tyckte man kände på uppvärmningen att det var lite nervöst för några av dem. Vi försökte ta det redan då för när matchen började var det inga nerver! Det var bra prestationer över hela linjen, säger Vibe.

– Samtidigt är det viktigt att ta det för vad det är. De är inte redo för steget upp än – även om de gjorde det bra. Det kanske kommer gå ett år till innan de får en match igen. Eller två, tre år. De får ta det lite så.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS