Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Brittiske tränarlegendaren Walter Smith har avlidit

Den brittiske tränarlegendaren Walter Smith har avlidit, 73 år gammal. Det rapporterar Sky Sports.

Walter Smith var tränare för den skotska klubben Rangers i två vändor. Först 1991-1998 och sedan 2007-2011. Det är också hans arbete i Rangers som han är främst ihågkommen för. Under åren i klubben ledde han Rangers till hela tio ligatitlar och blev en legendar i klubben.

Hans starka resultat i Rangers gav honom också uppdraget som förbundskapten i Skottland och som tränare i Everton 1998-2002.

Rangers höll en tyst minut

Smith är Rangers näst mest framgångsrika tränare genom alla tider och på deras träning i dag hölls en tyst minut.

På twitter skriver klubben: “Det är med stor sorg som vi meddelar att vår tidigare tränare, ordförande och klubblegendar Walter Smith har avlidit.”

Även det skotska fotbollsförbundet framför sina kondoleanser på twitter: ”Vi är djupt ledsna över att höra att den tidigare skotska förbundskaptenen, och en av de mest framgångsrika tränarna i skotsk fotbollshistoria, Walter Smith har avlidit. Alla våra tankar går till hans vänner och familj just nu.”

Niclas Alexandersson hade Smith som tränare under tiden i Everton. På Twitter framför han sina kondoleanser. “Vila i frid Walter Smith. Riktigt tråkiga nyheter och mina tankar är med hans familj och vänner.”

Walter Smith blev 73 år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.