Rebecka Blomqvist, Filippa Angeldahl och Julia Zigiotti Olme jublar efter 1-0 under träningsmatchen i fotboll mellan GFCoch Hjörring den 15 februari.
Rebecka Blomqvist, Filippa Angeldahl och Julia Zigiotti Olme jublar efter 1-0 under träningsmatchen i fotboll mellan GFCoch Hjörring den 15 februari. Bild: NICKLAS ELMRIN

Brianne Folds uttagen i truppen mot FC Rosengård

Brianne Folds provspel med Linköping FC avbröts under onsdagen, efter att klubben fått reda på att hon i smyg träffat Göteborg FC. Knappt ett dygn senare är hon redan uttagen i GFC:s trupp till träningsmatchen mot FC Rosengård.

ANNONS
|

Amerikanskan Brianne Folds åkte till Sverige för att provspela med Linköping FC, men besökte samtidigt Göteborg FC. Något som fick Linköping att avbryta provspelet under gårdagen.

Linköpings sportchef och tränare Olof Unogård bekräftade beslutet till Sportbladet.

– Även om inget är klart med någon annan klubb så går det emot allt vi står för. Det var omöjligt att slutföra provspelet, sade Unogård.

– Hon bor på ett hotell som vi ombesörjer och åker för att träna med en annan förening. Det är respektlöst och oprofessionellt, säger han till tidningen.

När GFC träningsspelar mot FC Rosengård på torsdag eftermiddag är 21-åriga Folds , med meriter från det USA:s U23-landslag, uttagen till truppen.

ANNONS

Matchen sänds på GP.se med avspark 15:00. Sändningen drar igång 14.50.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS