Efter tio års kamp har Brian Laudrup friskförklarats från cancer.
Efter tio års kamp har Brian Laudrup friskförklarats från cancer. Bild: Bildbyrån

Brian Laudrup frisk från cancer – efter tio år

Tio års kamp mot lymfcancer är över. Nu har danske fotbollsikonen Brian Laudrup friskförklarats.

ANNONS
|

”Jag är naturligtvis chockad över diagnosen men samtidigt medveten om att jag nu har en hård kamp framför mig, en kamp som jag vill vinna."

2010 berättade Brian Laudrup, Danmarks främste fotbollsspelare genom tiderna meddelade att han drabbats av lymfkörtelcancer.

Den då 41-årige fotbollspensionären, som vid tillfället jobbade som expert för danska TV3, sa att läkarna var optimistiska och att det var en mildare form av cancer som han drabbats av.

Nu, tio år senare, har han till slut besegrat cancern. På sitt Instagramkonto meddelar Brian Laudrup att han friskförklarats.

”I dag, efter tio år av behandlingar och kollar, blev jag äntligen friskförklarad från min cancerdiagnos. Ett stort tack till den fantastiska personalen på Rigshospitalet”, skriver han på Instagram.

ANNONS

Vann EM-guld på Ullevi

Brian Laudrup anses, som konstaterat, vara danmarks främste fotbollsspelare genom tiderna. Den forne storspelaren utsågs till landets bästa spelare vid fyra tillfällen under karriären, vann Champions League med Inter.

Han var dessutom en del av det klassiska danska landslag som vann EM-guld på Ullevi i Göteborg 1992.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS