Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: PRESSINPHOTO

Bröt mot karantänen – uppges reas ut av klubben

Luka Jovic bröt mot regeln att hålla sig i karantän. Nu uppges Real Madrid, enligt brittisk media, ha bestämt sig för att rea ut anfallaren.

Det är tuffa tider för Real Madrids anfallare Luka Jovic.

Real satte, efter att en spelare i klubbens basketlag testats positivt för coronaviruset, alla sina lags utövare i karantän i 15 dagar.

Jovic fick dock grönt ljus av klubben att lämna Spanien för att i stället flyga hem till Serbien.

Väl tillbaka i hemlandet började dock problemen.

Efter att ha landat på serbisk mark valde Jovic, enligt serbiska tidningen Blic, att bege sig ut och roa sig i Belgrad, det här trots att alla som har vistats utomlands i virusutsatta områden ska hålla sig i karantän 14 dagar efter hemkomst.

"Låt honom hamna i fängelse"

Jovic, som har fått kritik av både Serbiens premiärminister och inrikesminister för agerandet, hävdar att han inte kände till reglerna. Men Blic har publicerat ett dokument med instruktioner som 22-åringen själv signerade på flygplatsen.

Samma tidning skriver också att Jovic nu riskerar allt från böter till fängelse i tre år.

Nu uttalar sig också spelarens pappa, Milan Jovic, i frågan. Han stöttar sin son men menar också att Luka Jovic får finna sig i de konsekvenser som blir.

– Nu ses han som en kriminell. Om han behöver hamna i fängelse, låt honom hamna i fängelse. Om han är skyldig till något som är fel håller jag med Serbiens president och premiärminister. Jag stöttar beslutet, men bara om han har gjort är fel.

Uppges reas ut av klubben

När det gäller utekvällen som tidningen Blic skriver att Luka Jovic varit ute på, hävdar pappan att det är lögn.

– Han kom till Belgrad och stängde in sig i sin lägenhet direkt. Bilderna på honom där han är ute och har kul är från flera månader sedan i Spanien.

På avstånd följer Real Madrid turerna kring sin spelare, och enligt brittisk media ska klubben vara allt annat än belåten över hur Jovic har betett sig.

Den spanska giganten ska nu överväga att rea ut Jovic. Och enligt The Mirror har såväl Tottenham som Chelsea erbjudits måltjuven som kom till Real från Frankfurt i somras.

Tiden i Spanien har hittills också varit kämpig på plan för forwarden som bara mäktat med två mål på 24 matcher.

LÄS MER: Här är idrottsprofilerna som har coronasmittats

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.