Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bröndby-fansens vidriga hälsning till Berg

Efter det första mötet anklagades Marcus Berg för rasistiska påhopp. I returen hängde Bröndby-supportrar upp en banderoll med en bild föreställande en halshuggen Berg.

Bröndby-mittfältaren Lebogang Phiri anklagade den svenske landslagsanfallaren för rasistiska påhopp efter det första mötet mellan Panathinaikos och Bröndby i Europa League-kvalet.

– Marcus Berg gick förbi mig i tunneln och kallade mig en apa. Jag har aldrig någonsin upplevt något liknande. Det är en total brist på respekt mot andra människor, sa Phiri till Ekstrabladet.

LÄS MER: Berg anmäls till UEFA: "Kallade mig apa"

Bröndby-spelaren har uttalat sig flera gånger om händelsen sedan dess och bland annat sagt att han aldrig kommer förlåta Berg.

Berg har nekat till anklagelserna och den grekiska klubbens sportchef Gilberto Silva gick ut och fördömde anklagelserna tidigare i veckan.

– Vi fördömer alla anklagelser från Bröndby mot Marcus. Jag har pratat med honom och han är upprörd över att ha hamnat i den här svåra situationen utan att ha gjort något, sa Gilberto Silva i uttalandet.

LÄS MER: "Jag kommer aldrig förlåta honom"

På torsdagskvällen var det dags för returmöte i Danmark. Inför matchen vägrade Phiri att ta Berg i handen, och anhängare till hemmalaget hängde upp en banderoll med en bild på svenskens huvud – avhugget. Med budskapet "Attack!".

Dessutom hängde fansen upp en docka under banderollen. Dockan var iförd Panathinaikos-tröja med Bergs namn och nummer på, och hade en snara runt halsen.

Den danske journalisten Martin Davidsen twittrade en bild på Bröndby-fansens banderoll, som spreds på Twitter under torsdagskvällen.

Matchen slutade 1-1 och därmed är Panathinaikos vidare till Europa League-gruppspelet i och med sin 3-0-seger på hemmaplan förra veckan.