Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Brände friläge i comebacken: "För dåligt"

Första matchen på över en och en halv månad. Då fick Johan Elmander chansen från start – och höll då sånär på att bli matchhjälte. Men anfallaren brände friläget. – Det är för dåligt, säger Elmander själv om avslutet.

Johan Elmander hade inte gjort en match sedan han fick lämna derbyt mot Gais med en skadad baksida den 4 september. När Öis bjöd in till Enkronasmatch och spelade 1-1 mot Gefle, var anfallsstjärnan tillbaka, inte bara i truppen utan i startelvan. 

– Jävligt roligt att vara tillbaka, men tråkigt att vi inte vann bara. Man grämer sig över att vi inte lyckades ta tre poäng, men visst, de hade också några chanser, säger anfallaren som hade ordentligt ont i en fot efter slutsignalen. 

Men någon ny allvarlig skada är det inte tal om. 

– Det är ingen fara, jag fick en stämpling bara, så det har svullnat upp. 

Efter en svajig inledning av Öis lyckades hemmalaget ta ett ordentligt grepp om matchen. Och Elmander, hann var flera gånger framme och oroade gästernas försvar. Men trots ett par chanser, där ett friläge i andra halvlek var den allra bästa, fick han lämna planen mållös. 

– Vi har mycket chanser. Vi har ett gäng riktigt fina möjligheter, men vi sätter inte bollarna. Det är ju så det har varit nästan hela året. Vi sätter inte dit chanserna, då vinner man inte mycket matcher...

Vad säger du om ditt friläge? 

– Jag skulle lägga den mellan benen, men då slår han ihop fötterna och då ville jag ändra mig och sedan blev det som det blev. Det är bara dåligt. Det är för dåligt. 

Vad säger du annars om din insats? 

– Det kändes väl ganska okej. Men man saknar lite tajming och sådär, du kan träna hur mycket som helst, men det är annorlunda när det blir match. Jag kände efter 60 minuter i benen att man började tröttna, men då är det bara att lämna huvudet utanför planen och köra på. 

Ni har fyra poäng ner till negativt kval, hur ser du på avslutningen? 

– Nu har vi en poäng mer än vad vi hade innan i alla fall. Vi har allting i egna händer. Nu är det Varberg som gäller nästa, där ska vi försöka göra vårt jobb. Får vi en trea så tror jag det räcker.