Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Bosko Orovic: "I dag är vi knäckta, i morgon reser vi oss"

Derbyförlust och nu är Gais nere på samma poäng som Frej på negativt kval. Tabellens botten har kommit oroväckande nära efter fyra segerlösa matcher i följd.
– I dag är vi knäckta, i morgon reser vi oss upp igen, säger tränaren Bosko Orovic.

Fjärde raka matchen utan seger – nu kommer superettans bottenskikt närmare Gais. Samtidigt tar rivalen Örgryte fart mot toppen. Med en match kvar innan uppehållet är poängbehovet i Grönsvart stort efter noll i både mål- och poängprotokollet mot Öis.

– Det är bara att ta nya tag nästa match. Det är bara en av alla matcher som vi har kvar. I dag är vi knäckta, i morgon reser vi oss upp igen, säger tränaren Bosko Orovic.

LÄS MER: Första derbysegern på 13 år – så firar spelarna

Degerfors väntar hemma på Gamla Ullevi den 24 juni, sedan går Gais på en välbehövlig ledighet.

– Nu har vi en match kvar innan uppehållet. Vi får se till att vinna den och sedan gå på semester och förhoppningsvis få tillbaka lite spelare i träning och match, säger Niclas Andersén.

LÄS MER: Ludwigson sen matchhjälte i derbyt

"Det är piss"

Hans inhopp blev ödesdigert för Gais del på måndagskvällen. Hemåtspelet mot Marko Johansson blev för löst och Gustav Ludwigson kunde placera in matchens enda mål.

– Det är piss. VI förlorar den här matchen på min taskiga tillbakapass. Det suger. För oss alla, säger vänsterbacken.

Hur ser du på matchen?

– De är bättre än oss i dag men vinner på ett individuellt misstag. Jag tycker inte vi skapar något jättefarligt på hela matchen och vår forcering var inte så mycket bättre. Det var ett halvhjärtat försök att få in den i box från vår sida.

LÄS MER: "Gais har inte råd att slarvspringa offside så mycket"

Enligt den officiella statistiken vann Örgryte avsluten med 10–7, i vad flera av spelarna kategoriserade som en defensiv match.

– Vi har koll på läget i 70 minuter och så är det det är en tillfällighet som gör målet. Det är segt att förlora på det sättet, säger Rasmus Rosenqvist.

– Vi gör en krigarinsats. Det är tillfälligheter som avgör matchen. Vi har inte tillfälligheterna med oss. Jag tycker inte något lag förtjänar vinsten i dag, säger Bosko Orovic.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.