Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Boo Wiklander förd akut till sjukhus

IFK Göteborg startade upp försäsongsträningen utan David Boo Wiklander. Mittbacken han fått åka in akut till sjukhus efter att ha drabbats av blodförgiftning. – Han är sannolikt inte med laget och tränar i december, säger fysioterapeut Calle Persson.

När IFK Göteborg gjorde sin första träning efter uppehållet var det utan mittbacken David Boo Wiklander. 33-åringen som under den gångna säsongen fick stort förtroende i IFK Göteborgs backlinje drabbades tidigare i veckan av blodförgiftning och fick åka akut till sjukhus – där han fortsatt är kvar. 

Enligt fysioterapeut Calle Persson är spelaren på bättringsvägen. Och han väntas skrivas ut från sjukhuset under fredagen. 

LÄS MER: Efterlängtad nystart för IFK: "Stenålder är äntligen över"

– Han kommer förhoppningsvis hem i morgon, hälsar Persson via IFK Göteborgs presschef Ulf Jörnvik. 

LÄS OCKSÅ: Blåvitts nyförvärv Carl Starfelt: "Växlar upp härifrån"

Kan missa hela december 

Åkomman startade av ett sår på benet som blev infekterat. Men efter att ha fått antibiotika ska läget nu vara stabilt. 

– Han har fått vanlig penicillinbehandling. Och ska nu få mer riktad penicillinbehandling. 

Förhoppningen i IFK-lägret är att Boo Wiklander ska tillfriskna så snart som möjligt. Och det är inte uteslutet att han redan i nästa vecka kan starta med någon form av lättare träning. Men däremot lär det dröja betydligt längre innan veteranen kan återvända i full träning med laget. 

LÄS MER: Hysén laddar för nystart: "Är nog det värsta jag varit med om i Blåvitt"

– Han kan börja träna lite lugnt i nästa vecka, men han kommer sannolikt inte att ingå i den vanliga träningen med laget under december månad.