Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bomans glädje efter målet: "Skönt att få göra mål med fötterna"

Det brukar bli en och annan balja med huvudet för Mikael Boman. Men mot Sundsvall slog han till med högerfoten. – Skönt att få göra ett med fötterna också, säger han och skrattar.

Den 27-årige anfallaren satte dit andra målet för säsongen mot Sundsvall och stod dessutom för framspelningen till Emil Salomonsson.
– Det känns kanon! En härlig match att spela och gött att få spela allsvenskt igen efter två matcher i Europa. Det var en härlig match och en härlig seger, säger han och fortsätter.
– Ett mål och en assist också. Jag hade bud på något mål till men det kändes bra.

Hyfsat snyggt mål också?
– Jo, jag tror det är Mads som sätter den i djupled, Sören vinklar fram den fint och jag får med mig den på bröstet och kan stöta upp den i nättaket. Det var jäkligt härligt att se den gå in.

Nästan lite ovanligt snyggt för att vara ett Boman-mål?
– Haha, kanske. Jag bryr mig inte hur den går in så länge den går in. Men det var skönt att göra ett med fötterna. Jag gjorde ju ett mot Strömsgodset så jag har två i rad nu. Det är skönt, säger Boman och skrattar.

Omstarten av allsvenskan efter det månadslånga EM-uppehållet slutade med 4-1 mot Sundsvall och IFK Göteborg klättrar upp som tillfällig tabelltrea.
– Första 30 var vi riktigt bra. Det kändes som att Sundsvall knappt var på vår planhalva. Vi hade bud på fler mål men slappnade av sista kvarten i första. Det var inte okej och Sundsvall är så pass bra att de gör ett mål då. Sen korrigerar vi det till andra och gör två mål och har ett par avslut i stolpen, säger Boman.
– Bra att vi delar upp målskyttet också!