Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Boman spelade skadad: "Haft problem under veckan"

En av hjältarna, Mikael Boman som låg bakom frisparken, spelade halvskadad, avslöjade Jörgen Lennartsson efteråt. – Jag har haft lite problem under veckan, men det kändes bättre än jag trodde, säger han till GP efteråt.

IFK Göteborg skaffade sig ett utmärkt utgångsläge infor playoff-returen i Europa League via 1-0 mot Karabach på Gamla Ullevi på torsdagskvällen.

Målet gjordes av Mads Albaek på en frispark som Mikael Boman och Tobias Hysén fixade fram.

– Först var det en duell, sedan halkade han. Jag vet inte om det var jag eller han som petade fram bollen till ”Tobbe”. Sedan blev det en duell mellan honom om ”Tobbe”, jag vet inte hur mycket han var på honom eller vad som händer, förklarar Boman situationen.

Han var mycket nyttig, både i defensiven och i offensiven, särskilt via starkt huvudspel som uppspelspunkt när IFK Göteborg vann bollen på egen planhalva.

– Vi snackade lite i paus att vi blev lite låga i vissa situationer i första halvlek, och att vi när tillfälle gavs skulle pressa lite högre – och det gav resultat.

Vad säger du om lagets insats?

– Det kändes bra, tycker jag. De var ett jäkligt bollskickligt lag och rullade runt väldigt mycket. Vi låg väldigt bra över hela planen i defensiven. Vi skapade inte jättemycket målchanser. Sedan tycker jag inte att de hade så mycket chanser heller. Det var starkt att vinna. Vi hade några halvlägen som kunde lett fram till mer. Det var skönt att vinna.

Jörgen (Lennartsson, tränare) berättade att du spelade halvskadad. Hur illa är det?

– Äh, jag har haft lite problem under veckan. Det kändes bättre än jag trodde att det skulle göra. Jag spelade 90 minuter. Det känns okej.

Är du redo för spel på söndag (Hammarby borta) eller vill du vila?

– Nej, jag är redo att köra.