Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Boman inför mötet med Falkenberg: "Alltid speciellt"

Han gjorde fyra säsonger i Falkenbergs FF. Trots att han har mött sin gamla klubb flera gånger tycker Mikael Boman att det är lite extra. – Det är alltid speciellt att möta klubbarna du har varit i innan, säger han till GP.

Mikael Boman har varit en av IFK Göteborgs absolut bästa spelare under sommaren. I kväll när Blåvitt tar emot Falkenberg hemma på Gamla Ullevi ställs anfallaren mot klubben han representerade under fyra säsonger mellan 2008-2011, innan han flyttade vidare till Halmstad BK. Trots att det har gått lång tid sedan Kungsbacka-sonen lämnade FFF tycker han det är speciellt att ställas mot klubben där elitkarriären tog fart ordentligt.

– Det är alltid speciellt att möta klubbarna du har spelat för tidigare. Dels för att du får möta vissa spelare som du har haft som lagkamrater, men även med tanke på att du har kontakt med andra människor i och runt klubbarna. Nu har jag visserligen mött Falkenberg så många gånger, och det var mest speciellt första gången, men det är ändå lite extra. 

Läs mer: Efter debaclet - stor revanschlusta i Blåvitt

Under sina fyra år i den halländska klubben blev det 106 superettamatcher och 22 seriemål för Boman. Och han har fortfarande kontakt med några spelare i laget. 

– Vi hörs inte regelbundet men det blir några mess till Tibor Joza och Tobias Karlsson ibland, säger han. 

Bara två segrar hittills

Falkenberg har hittills haft en tuff säsong. På 17 matcher har det blott blivit två segrar och närmast kommer man från en förnedrande 0-5-förlust på hemmaplan mot Jönköping Södra. Men att det skulle vara ett sargat motstånd som väntar på Gamla Ullevi för Blåvitt i kväll tror inte Boman. 

– Jag vet hur den föreningen fungerar. Det är alltid hårt jobb på planen som gäller där, oavsett vad. De är alltid disciplinerade. De kommer vara taggade, det vet jag. Men spelar vi vårt spel kan vi förhoppningsvis ta tre poäng. 

Läs mer: Billy Nordström räds inte konkurrens

Boman själv har under en period haft problem med ett lår, men på grund av skadeproblem i den blåvita anfallsbesättningen har han, trots skadan, ändå fått flitigt med speltid. På sista träningen inför kvällens match körde han och anfallskollegorna Tobias Hysén och Gustav Engvall vid sidan om övriga laget. 

– Det var bara en säkerhetsåtgärd. Jag har spelat två matcher nu på kort tid och inte tränat, därför beslutades det att det var bäst om jag körde lite lugnt. Men jag är redo för match.