Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/21

Boman hjälte när Blåvitt vände och vann

Mikael Boman blev stor hjälte för Blåvitt när han avgjorde mot Halmstad i matchens absoluta slutskede. IFK Göteborg vände från underläge till seger med 2–1.

På ett fuktigt och småkyligt Örjans Vall var det hemmalaget – tabelljumbon Halmstad – som tog ledningen. Kvicke Tryggvi Haraldsson kom loss på sin kant, och Pontus Dahlberg kom ut för sent – och fällde islänningen. Domaren blåste straff och den satte Pontus Silfwer säkert.

Efteråt protesterade IFK-spelarna, eftersom Silfwer inte inväntade domarens signal innan han började ansatsen mot bollen, men målet dömdes rätt och Blåvitt var i underläge.

LÄS OCKSÅ: "Klart att man var sugen på att fira"

Efter målet följde en mycket svag period av Blåvitt, där Halmstad tilläts komma fram gång på gång och där Aboubakar Keita på mittfältet dominerade stort.

Mot slutet av halvleken ryckte IFK upp sig, och skapade inte minst ett antal hörnor. Men något mål lyckades man inte skaka fram- Närmast var Mikael Boman som nickade utanför på Tobias Hyséns fina inlägg.

– Ni ser själva, vi kommer inte upp i vår nivå. Det blir mittemellan. Några av oss vill komma och möta, vi hänger inte riktigt ihop, det känns lite oinspirerat. De lassar upp många bollar, som vi är tvåa på. De har gjort det bra med långa bollar. Vi får försöka få stopp på deras löpningar, sa Sebastian Eriksson i halvtid.

LÄS OCKSÅ: Kolla här, Blåvitt - det finns att spela för!

I den andra halvleken blev Eriksson bönhörd. Blåvitt kom med mer energi och skapade ett tryck mot HBK-målet. Inbytte Patrik Karlsson Lagemyr klackade snyggt till Sebastian Eriksson, som sköt rakt på målvakten.

I minut 53 kom också kvitteringen .Återigen var ”Paka” inblandad. Hans skott gav en retur som Erlingmark dunkade in på volley.

LÄS OCKSÅ: De var bäst i Blåvitts seger

Erlingmark var riktigt star i den andra halvleken, och hittade Mix Diskerud som tvingade Malkolm Nilsson till en fin räddning. Och med kvarten kvar rullade IFK upp HBK ordentligt. Erlingmark avslutade i fritt skottläge – men sköt utanför.

Blåvitt fortsatte att pressa på och jaga ledningsmålet i en match som blev mer och mer öppen och allt mindre organiserad.

Och till slut, med bara minuten kvar ordinarie tid, hittade Sam Adekugbe in till Mikael Boman, som stormade fram och drog in bollen i farten: 2–1 till Blåvitt.