Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Bolognas tränare Sinisa Mihajlovic flörtar med Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovics, 38, framtid är vida omdiskuterad just nu. Nu ger sig Bologna in i jakten på svensken. Och i frontlinjen står tränaren Sinisa Mihajlovic, 51.

Blir det Hammarby?

Eller blir det Milan?

Nej, inte om man ska tro Serie A-profilen och den forne serbiske storspelaren Sinisa Mihajlovic. Enligt honom kommer Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna att hamna i Bologna, där Mihajlovic är tränare.

– Han ringde mig för några dagar sedan. Vi får se vad han bestämmer i sommar. Han kommer i vart fall inte att stanna i Milan. Frågan är om han kommer till oss eller återvänder till Sverige, sa tränaren i den serbiska tv-showen ”En kväll med Ivan Ivanovic” enligt Fotbollskanalen.

LÄS MER: Zlatan flyttas – efter sommaren

Bologna har tidigare försökt värva Ibrahimovic. Men då, i vintras, blev valet Milan. Och det som i så fall skulle vara nyckeln som kan vrida upp dörren som gör att Zlatan kliver över tröskeln i Bologna, är vänskapen mellan Mihajlovic och Ibrahimovic.

I tv-showen ska Mihajlovic i skojfrisk ton beskrivit svenskens respekt för serben.

– "Ibra" behandlar mig annorlunda än andra, aktar sig för vad han säger och hur han uppträder, så är det eftersom farliga människor känner varandra.

Italiensk media tror Zlatan lämnar Milan

Enligt Fotbollskanalen ska italienska Corriere dello Sport ha uppgett att Bologna skulle kunna erbjuda Ibrahimovic upp till två och en halv miljon i lön, inklusive bonusar för en säsong. Den siffran har uppgivits vara fyra miljoner från Milans sida för ännu en säsong i rött och svart.

LÄS MER: Zlatan har testat negativt för coronaviruset

En annan italiensk tidning, Gazzetta dello Sport, skriver när de sätter procent på svenskens framtid: Milan 20 procent, "annan destination" 20 procent och Hammarby 60 procent.

Corriere della Sera har tidigare skrivit att Ibrahimovic kommer lämna Milan efter säsongen och att allsvenskan då blir nästa mål.

Fotbollskanalen skriver att de varit i kontakt med Zlatans agent Mino Raiola men att han inte vill kommentera sin klients framtid.

LÄS MER: Zlatan uppges lämna Milan – för spel i allsvenskan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.