Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Karl Bohm är övertygad om att hans lag kommer resa uppåt i tabellen. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Karl Bohm är övertygad om att hans lag kommer resa uppåt i tabellen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Bohm: "Vi är väl medvetna om situationen"

Gais förlorade mot Öster på bortaplan och ligger nu på negativ kvalplats i tabellen. Efter mötet var det en bitvis självkritisk Karl Bohm som förklarade den uteblivna effektiviteten.
– Jag är ofta det, men för mig handlar det om att kvalitén är för dålig. Höjer vi kvalitén så blir det mål, säger Karl Bohm.

18 av 30 omgångar är spelade i superettan och just nu är tabellen en dyster läsning för Gais. En seger på bortaplan mot Öster hade inneburit att laget med ett par placeringars marginal legat på säker mark.

Nu blev situationen den motsatta.

2–1-förlust och Gais är just nu på kvalplats.

– Vi kan få vara besvikna ikväll, men det finns ingen tid till att hänga med huvudet och deppa. Vi måste hålla huvudet högt och blicka framåt. Vi är väl medvetna om situationen allihopa och vi vill inte vara på kvalplats i tabellen, men vi måste se framåt och se på hur vi ska resa oss, säger Gais-spelaren Karl Bohm.

Hur bra klarar ni av den biten just nu?

– Vi vet läget, men jag tror ändå att alla i laget är på samma linje som jag. Vi har också jättebra tränare som stöttar oss väldigt mycket för att vi ska kunna resa oss, säger Bohm och fortsätter:

– Gais har varit i den här situationen flera gånger tidigare och alltid lyckats hitta ett sätt att klara sig ur den. Den mentaliteten finns i klubben och jag hoppas att vi kan ha den också. Vi trivs jättebra med varandra i laget och med våra tränare och det talar för oss. Vi ska klara det här, säger Bohm.

Det var inte minst effektiviteten framåt som satte stopp för Gais i mötet med Öster. Spelmässigt var gästerna klart med i matchen, men i den sista tredjedelen fortsatte problemen som också har funnits där mer eller mindre hela säsongen.

– Det är små marginaler. Bergholtz har ett skott i stolpen efter tio minuter och sedan har jag ett skott på slutet av matchen som jag borde göra bättre. Jag är ofta självkritisk, men för mig handlar det om att kvalitén är för dålig. Höjer vi kvalitén så blir det mål. Sedan vet vi att fortsätter vi skapa och fortsätter vi skjuta så blir det mål till slut.

En viss frustration fanns också i Gais-lägret efter Östers avgörande 2–1-mål som kom efter en aningens trasslig situation i straffområdet där Fredrik Lundgren till slut nådde högst och nickade i segermålet.

– De knuffar in Marko (Johansson, målvakt) i målet och nio av tio domare blåser frispark där. Jag kan tycka att han borde gjort det den här gången också, men nu blev det inte så och det blir mål där. Som sagt, det är små marginaler men vi har haft matcher där det varit små marginaler och vi vunnit också. Det kommer fortsätta vara det så vi måste bara fortsätta jobba stenhårt och vi kommer verkligen göra allt vi kan för att resa oss, säger Karl Bohm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.