Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Karl Bohm i Gais jagas av Oliver Stanisic i Öis. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Karl Bohm i Gais jagas av Oliver Stanisic i Öis. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Bohm missade chansen att bli derbyhjälte

Gais gjorde inga mål – som vanligt.
Men så nära han var, Karl Bohm.
– Jag försökte bara få en touch på den, säger Bohm.

Gais har chanser. Men Gais gör inte mål. Så har det sett ut. Inte bara i derbyt mot Gais utan många, många, många gånger tidigare under säsongen.

Mot Öis dominerade grönsvart i första halvlek – målmöjligheterna fanns där. I andra var det inte samma dominans men ändå – målmöjligheterna fanns där.

Men mållöst blev det. Ingen vinnare i Originalderbyt.

– Jag tycker vi är det bättre laget matchen igenom, säger Karl Bohm och fortsätter:

– Det var en period i andra som de kom in lite matchen – inte för att de skapade något speciellt då heller men vi får inte till det lika bra som i första då vi var helt överlägsna.

”Sånt som händer”

En som kanske borde spräckt målnollan i derbyt var just Karl Bohm. I den 16:e minuten var det han som missade bollen på ett inspel från Aaron Drinan – bara någon meter framför mållinjen.

– Det ska vara mål. Jag försökte bara få en touch på den. Jag kände att jag var nära mål och ville inte träffa för hårt, då är det lätt skjuta utanför. Men jag missade – så är det ibland.

Bohm har precis som hela laget slitit med målskyttet. Inte en enda fullträff har det blivit från hans fötter i år.

– Jag tänker mest kollektivt just nu och jobbar stenhårt för laget. Jag har gjort några assist men det är klart att jag vill göra mål – det har jag gjort egentligen alla år tidigare.

Han avslutar:

– Det är sånt som händer och det finns andra stora spelare som inte gjort mål för att sedan lyckas så förhoppningsvis händer det mig också, säger Karl Bohm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.