Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

Bo Karlsson lämnar SvFF efter anklagelser om sexuella trakasserier

Ordföranden i Svenska fotbollförbundets domarkommitté Bo Karlsson avgår från sin post. Anledningen ska vara att han påstås ha utsatt en 30 år yngre kollega för sexuella trakasserier.

ANNONS
|

Bo Karlsson har bett att få lämna sin post som ordförande i Svenska fotbollförbundets domarkommitté med omedelbar verkan. Anledningen är att en yngre kvinnlig kollega anklagar honom för sexuella trakasserier. Det ska ha skett under andra halvan av 1990-talet enligt Svenska fotbollförbundet.

– De uppgifter som framkommit gör det omöjligt för mig att fortsätta mitt uppdrag som Domarkommitténs ordförande. Jag har därför meddelat Svenska Fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson att jag lämnar mitt uppdrag med omedelbar verkan, säger Bo Karlsson till Fotbollskanalen.

Han lämnar SVFF då han upplever att hand förtroende är skadat i och med det som framkommit.Han säger sig inte själv minnas händelsen i fråga.

ANNONS

– Jag delar Bo Karlssons syn. Det är allvarliga uppgifter som har framkommit, och det påverkar förtroendet på ett sätt som gör att han inte kan fortsätta uppdraget, säger Svenska fotbollfördbundets ordförande Karl-Erik Nilsson förbundets hemsida.

Bo Karlsson är en av Sveriges mest meriterade fotbollsdomare och har bland annat dömt i VM 1994 och Cupvinnarcupfinalen 1991 mellan Manchester United och Barcelona.

ANNONS