IFK Göteborgs träningsanläggning Kamratgården.
IFK Göteborgs träningsanläggning Kamratgården. Bild: CARL SANDIN

Blåvitt-spelare dödshotades – förundersökningen nedlagd

Förundersökningen kring de dödshot och rasistiska tillmälen som riktats mot en spelare i IFK Göteborg har lagts ned. Anledningen är det inte har gått att få fram någon misstänkt, berättar förundersökningsledare Urban Bäverås.

ANNONS
|

Det var efter IFK Göteborgs förlust mot Kalmar FF i slutet av september som IFK Göteborg meddelade att spelare hade fått motta dödshot och rasistiska tillmälen.

Hotet ska ha framförts via sociala medier och varit riktat mot en enskild spelare, vilket GP tidigare har rapporterat om.

IFK Göteborg valde sedermera att polisanmäla det inträffade och en förundersökning inleddes. Urban Bäverås, förundersökningsledare, konstaterade dock snabbt att prognosen är var speciellt god.

– Det brukar vara knepigt när det kommer anonymt på det sättet, sade han.

LÄS MER:Förundersökning inledd efter hoten mot spelare i IFK Göteborg

Nu står det också klart att förundersökningen har lagts ned. Det skedde i slutet av förra veckan.

ANNONS

– Jag lade ner ärendet den 5 november i brist på spaningsresultat, som vi säger. Det betyder att vi inte har fått fram någon misstänkt, säger Urban Bäverås.

Och det beror på?

– Utredningsläget som sådant. Riktigt vad vill jag inte gå in på.

Rent generellt konstaterar dock Urban Bäverås återigen att den här typen av ärenden, när det handlar om anonyma hot, är svårjobbade.

– Man vill utreda det man kan utreda, men det såg inte bra ut från början. Det är svårt att hitta de som ligger bakom.

IFK Göteborgs ordförande Mats Engström:

– För vår del är det viktigt att markerar att vi inte tolererar någon form av hot eller annan form av trakasserier. Det fick vi fram med polisanmälan. Sedan får saker och ting ha sin gång. Jag hoppas och tror att vi slipper det här framöver.

LÄS MER:Håkan Mild berättar om dödshoten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS