Carl Nyström deppar efter 1-5 mot Dalkurd.
Carl Nyström deppar efter 1-5 mot Dalkurd. Bild: NICKLAS ELMRIN

Blytung eftermiddag för Gais försvar

Ett mål framåt, fem insläppta bakåt. Det var en svidande söndagseftermiddag för Gais och deras försvarsspelet.
– Ska jag vara ärlig är vi väldigt långt ifrån nu, det kan man lugnt säga, säger Carl Nyström.

ANNONS
|

Efter det stora nederlaget hemma mot Dalkurd var det allt annat än glada miner nere i spelargången på Gamla Ullevi.

– Ska jag vara ärlig är vi väldigt långt ifrån nu, det kan man lugnt säga. Det är för enkla mål, det är inte okej. Vi har mycket att jobba på som vi behöver göra på plan just nu. Just nu, utifrån den här matchen, spelar vi inte tillräckligt bra, så är det, säger Carl Nyström.

Hur ska ni vända på den här negativa trenden?

– Man får träna, man får fortsätta tro, man får gå till Gais-gården varje dag och försöka hitta vägar och styrka till nästa match. Försöka vinna nästa match. Vi kan inte börja sväva iväg och tänka för mycket tankar heller för då kan man ta till vad som helst egentligen. Vi är inte nära just nu, men det är ny match på lördag och vad kan vi göra för att försöka vinna den, för att ta tre poäng, för att ta en poäng. Och sen är det ny match efter det.

ANNONS

– Vi förstår våra supportrar, det är inte okej hur vi släpper in mål och beter oss i dag. Det får vi spelare ta på oss. Vi får gräva ner oss och fortsätta jobba. Det finns inget annat.

Fansen skanderade återigen om Boskos avgång, har ni spelare förtroende för honom?

– Ja det är klart, det är en dum fråga. Vi måste tro på det, annars viker du ner dig. Vi är långt ifrån. Det kan vi säga och det ser alla. Vi behöver få tillbaka alla spelare och bli bättre på så mycket grejer. Det är viktiga matcher framöver. Serien ljuger inte. Försöka vinna nästa match, det är det enda vi kan fokusera på.

ANNONS