Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Blytung Öis-förlust efter sent avgörande

Ett baklänges mål med tre minuter kvar.
2-1 borta mot Trelleborg och Örgrytes tunga segerlösa svit bara fortsätter.
– Något trendbrott behöver vi göra, men exakt vad är frågan, säger tränare Thomas Askebrand.

Med bara tre mål på fyra matcher och inte en seger sedan slutet av april begav sig Örgryte söderut för att gästa Trelleborg.

Fjolårets allsvenska lag som, inför matchen, endast mäktat med en endaste trepoängare.

Örgryte fick dock ingen vidare start på Vångavallen. I den tolfte minuten kunde vindsnabbe Felix Höberg sprinta förbi Hannes Sahlin på högerkanten och servera bollen till till Salif Camara Jönsson i straffområdet.

Trelleborg-kaptenen gjorde inga misstag och satte säkert 1-0-målet.

Lägen för kvittering skapades flera gånger under den andra halvleken. Absolut farligast var det när bollen damp ner framför Danny Erviks fötter i straffområdet.

Försvararen nöp till direkt, men Beck Larsen i hemmamålet bjöd på en bra räddning.

– Första halvleken är helt okej och vi är bättre än dem. De har en kontring som det gör mål på efter 10-12 minuter, men då har vi ändå startat matchen på ett bra sätt, säger Thomas Askebrand.

Senast mot Varberg drabbades Örgryte av ett enormt bakslag när potentielle skyttekungen Victor Sköld drog korsbandet.

Säsongen var därmed över för anfallaren, något som ledde till att Alibek Aliev fick göra säsongens första start mot Trelleborg.

Det blev dock ingen lyckad match för Aliev som, strax innan halvtidsvila, utgick skadad. In kom istället Aílton Almeida som missade senaste matchen mot Varberg.

Örgryte inledde den andra halvleken på ett övertygande sätt och till slut kom kvitteringen när Gustav Ludwgison, instinktivt, högg på en svag nick mot målvakten från TFF-försvararen Isak Jönsson.

– Andra halvleken är det ännu mer påtagligt att det är vi som vill. Vi gör en riktigt bra halvlek och får kvitteringen välförtjänt.

Mardrömsavslutning

Avslutningen av matchen bjöd på dubbla käftsmällar för Sällskapet. Först lades ytterligare ett namn till på den redan långa skadelistan när Joel Qwiberg tvingades utgå.

Nio minuter senare avgjorde dessutom Trelleborg.

Dennis Antwi var framme vid en hörna, vann nickduellen med David Engström och satte 2-1 med tre minuter kvar av ordinarie tid.

Därmed förlängdes den segerlösa sviten till fem matcher.

– Det känns rätt surt och jobbigt får jag väl erkänna. Men jag tycker att killarna gör en jävligt fin match och att det är vi som försöker föra och spela, säger Thomas Askebrand.

Hur är stämningen just nu i Örgryte?

– Stämningen är rätt bra ändå. Det är klart att folk inte är nöjda med att inte vinna, det säger ju sig självt. Men det är inga sura miner på det sättet, det är en bra grupp som jobbar för varandra.

Behöver ni ändra på något för att hitta tillbaka till segerspåret?

– Det finns nog inget facit på det. Det hade varit en sak om man hade spelat dåligt och inte känt att man inte får någon utdelning, då är man tvungen att ändra. Men när man ändå spelar så som vi gör och inte vinner, då är det en vågskål om man ska göra det.

Askebrand fortsätter:

– Man får försöka tänka flera gånger om, man ska inte ändra för ändrandets skull. Men samtidigt så får vi titta oss i spegeln. Något trendbrott behöver vi göra, men exakt vad är frågan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.