Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Blomqvist upp i topp i skytteligan

Sju mål på sju matcher.
Rebecka Blomqvists två nya mål tog upp henne till toppen av skytteligan.
– Det är kul, jag vill gärna göra fler mål än förra säsongen, säger hon.

Kopparberg/Göteborg befäster serieledningen i allsvenskan.

I 4-2-segern borta mot Vittsjö bjöd Rebecka Blomqvist på två nya mål – nu toppar hon skytteligan på egen hand.

– Det är kul, jag vet att jag är med i toppen och jag vill gärna göra fler mål än förra säsongen, säger Blomqvist som under förra säsongen noterades för 14 mål.

I matchen mot Vittsjö, en poäng bakom GFC inför mötet, så växlade bortalaget upp ett snäpp i den andra halvleken och kunde till slut vinna tämligen säkert.

– Det var första matchen på ett bra tag tillsammans. Folk har varit lite överallt, på VM och på andra ställen. Det var kul att spela igen och det kändes ändå som att vi hittade tillbaka till det ganska snabbt, säger Blomqvist och fortsätter:

– Vi släpper in lite skitmål, men det får vi ta sen. Jag tycker ändå att vi är rätt effektiva, vi krigar och försöker hitta vårt spel. Det var skönt att spela igen, jag fick göra två mål också – även om det var lite ringrostigt. Jag känner mig i bra form.

En okej start efter uppehållet kan man säga?

– Det kan man säga. 4-2 borta mot Vittsjö, det är bra.

Marcus Lantz, tränare i GFC, var belåten efteråt.

– Första halvlek är vi helt okej, vi har inte spelat match på åtta veckor, så vi visste inte var vi skulle stå. I andra gör vi tidigt 3-1 och vi är väldigt nöjda att åka härifrån med tre poäng, säger Lantz och fortsätter:

– Det var jämnt i första, i andra är vi två klasser bättre. Det var en tuff bortamatch, Vittsjö hade bara släppt in tre mål inför den här matchen. Men vi gör det bra med det laget och den offensiva spetsen som vi har – det ska mycket till att vi ska gå mållösa. All cred till tjejerna, det är en riktigt bra laginsats.

Saknades i dagens match gjorde Emma Berglund och Beata Kollmats. De båda försvararna väntas dock vara tillbaka snart och kan kanske vara tillgängliga till nästa match den 27 juli, då Örebro kommer på besök.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.