Blomqvist tvåmålsskytt i omstarten för GFC

Allsvenskan är tillbaka. Likaså Kopparberg/Göteborg. I omstarten borta mot Vittsjö kunde GFC vinna med 4-2 och behåller därmed serieledningen.

|

VM-festen är över.

Kopparberg/Göteborg är tillbaka i seriespel igen efter drygt två månaders uppehåll. Senast GFC spelade match var den 19 maj – då man besegrade Bunkeflo med 3-0.

Under sommaren har GFC även gjort klart med Emma Berglund från franska Paris Saint-Germain. Nyförvärvet från PSG kom dock inte till start när serieledande GFC under söndagen gästade Vittsjö. Berglund dras med en lättare skada, men borde inte vara borta allt för länge.

Vittsjö var det alltså.

GFC åkte ner till Skåne för ett toppmöte mot tabellfemman Vittsjö, där endast en poäng skiljde lagen åt inför den åttonde omgången av allsvenskan – i en oerhört jämn tabell.

Publiken på Vittsjö Idrottspark kan knappast ha blivit besvikna under den första halvleken. Matchen bjöd på ett högt tempo från start – och efter 17 minuter föll matchens första mål.

Efter att ha vänt spelet fint från vänster- till högerkanten kunde GFC:s Pauline Hammarlund skicka in ett inlägg mot straffområdet. Där inne fanns Rebecka Blomqvist. Anfallaren kunde suga ner bollen, vända om och snyggt placera in 1-0 till gästerna från Göteborg.

Bortalagets glädje skulle dock bli kortvarig.

Fyra minuter senare kom kvitteringen när Vittsjös Alexandra Benediktsson nådde högst på en hörna och kunde utjämna i matchen.

Strax därpå var Vittsjö ytterst när att ta ledningen, återigen efter en hörna. GFC klarade sig undan och höjde spelet därefter – även om det stundtals var ett böljande spel där lagen blandade målchanser sinsemellan.

I matchminut 44 trodde nog hemmapubliken att de skulle få jubla, men en alldeles formidabel räddning av GFC-målvakten Jennifer Falk räddade bortalaget där.

1-1i paus således, trodde många. Inte Julia Roddar.

På tilläggstid kunde Roddar, efter nytt inlägg från Koivisto, klippa till på halvvolley och ge bortalaget ledningen in till pausvilan.

Drömstart i andra

Andra halvlek var inte ens en minut gammal när Pauline Hammarlund löpte sig fri efter en fin passning från Elin Rubensson. Hammarlund gjorde ingen i bortalaget besviken utan kunde behärskat placera in 3-1 bakom Vittsjös målvakt. Anfallarens sjätte mål för säsongen.

Och det skulle komma mer från serieledarna från Göteborg.

Efter knappa kvarten spelad av andra halvlek serverade 3-1-målsktten Hammarlund sin radarpartner Rebecka Blomqvist. Blomqvist ryckte ifrån sin försvarare och kunde läckert utöka GFC:s ledning till 4-1. Det var 21-åringens sjunde mål på sju matcher. Inget dåligt facit.

Med sin tremålsledning kunde bortalaget på ett säkert sätt kontrollera matchen, även om Vittsjö fick in ett reduceringsmål på stopptid genom Paulina Nyström.

Närmare än så kom inte hemmalaget. Serieledarna GFC vann toppmötet med 4-2 i en välspelad match med högt tempo.

Bättre resultat i omstarten kunde inte Göteborgslaget få.