Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Rebecka Blomqvist  Bild: CARL SANDIN
Rebecka Blomqvist Bild: CARL SANDIN

Blomqvist prisades av supportrarna: ”Hade ingen aning”

Tre poäng, säkrad Champions League-plats och utsedd till årets spelare.
Det var trippel glädje för Rebecka Blomqvist, 22, efter GFC:s seger över Växjö.

Det blev seger i den näst sista omgången av allsvenskan för Göteborg FC. Växjö vändes omkull även om det satt hårt inne. En sen reducering från gästerna på Valhalla gjorde det nervöst för hemmasupportrarna.

Men GFC höll alltså undan och vann med 2–1.

En av målskyttarna var sin vana trogen Rebecka Blomqvist som lyckades få bollen i nät. Fullträffen var säsongens 13:e.

– Det kom en djupledsboll (från Vilde Böe Risa) som vi hade pratat om lite tidigare och så kom målvakten ut lite så jag kunde chippa över.

Även om det blev full pott mot Växjö så slank guldet ur händerna på GFC på riktigt. Rosengård står som svenska mästare och Göteborg får inrikta sig på att spela Champions League nästa år.

– Det var det vi har haft som mål så det var en liten lättnad. Vi hade andraplatsen som mål inför säsongen, klart vi hade guld som mål också men det händer grejer och nu säkrade de (Rosengård) det i dag och det är klart att det är synd att vi inte kan spela om det i sista omgången men vi är glada för Champions League-platsen också.

Vad är det som gör att ni inte når hela vägen fram till guldet?

– Vi är lite upp och ner i prestationerna. Vi tappar poäng som vi kanske inte ska tappa men totalt ska vi vara nöjda. Nu blir vi bara ännu mer laddade på att ta guld nästa säsong.

Prisades innan avspark

Tränare Markus Lantz tycker att allt runt omkring behöver bli mer professionellt för att utmana om guldet nästa säsong. Vad tycker Blomqvist?

LÄS MER: GFC säkrade Europaspel – men Lantz kräver mer

– Det har han rätt i. Vi jobbar för det. De (ledarstaben) jobbar för det och det har hänt mycket sedan de kom hit. Jag tycker det går framåt och det märker vi på resultaten också. Det är lite luddigt att säga att vi ska höja vår lägsta nivå och alltid vara på en bra nivå. Men vi behöver kanske hitta fler variationer som gör att vi klarar av situationer där allt inte stämmer spelmässigt som ändå gör att poängen tas.

Det var inte bara en Europaplats och tre poäng som Blomqvist kunde glädjas åt efter att söndagen summerats. Skyttedrottningen prisades även som årets spelare av Göteborg FC:s supporterklubb.

– Jätteroligt! Jag hade ingen aning. Jag är jätteglad att de finns och att de har en en sådan grej.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.