Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Blodförgiftning stoppade Sliper – i sista stund

En timme före avspark presenterade Örgryte IS sin startelva till lördagseftermiddagens match mot Falkenbergs FF. Daniel Sliper stod uppsatt som vänstermittfältare - men bara ett par minuter senare var han utbytt. Blodförgiftning från ett sår på fingret var orsaken. – Min arm har domnat bort men jag har inte kopplat vad det var förrän i dag, säger Daniel Sliper.

Daniel Sliper skulle spela till vänster på Öis mittfält, men när Falkenberg och Örgryte vandrade ut i solskenet på Falcon Alkoholfri arena saknades skåningen. Anledningen var mycket ovanlig i fotbollssammanhang. Sliper hade drabbats av blodförgiftning.

– Jag har fått en infektion genom ett sår på fingret, av nageltrång. Det har spridit sig upp i armen. Jag har haft ont i armhålan några dagar och min arm har domnat bort men jag har inte kopplat riktigt vad det har varit. Men det var därför jag inte spelade i dag, säger han efter matchen. 

"Kan bli allvarligt"

Yttermittfältaren har tränat för fullt veckan som gått och reste med Rödblåtts trupp till Falkenberg. Väl där undersöktes han av lagläkaren Lars Pettersson, som konstaterade att han inte skulle spela. 

– Det kan bli ganska allvarligt om det bryter ut ännu mer. Läkaren skar lite i fingret och tog bort var och nu ska jag käka pencillin, säger Daniel Sliper, som fick se ersättare på sin position, Albin Skoglund - snyggt skjuta in första målet i matchen som slutade 1-1.

LÄS OCKSÅ: Öis tappade segern efter Skoglunds kanonskott

– Det här är en skitgrej. Jag har aldrig varit med om det innan.  Men det har känts lite konstigt i armen några dagar men det var först i går jag började känna att det gick åt fel håll. Min arm domnade av ganska rejält och fingret svällde upp.

Hur länge blir du borta?

– Ingen aning. Jag får ta det dag för dag. Jag tränar inte i morgon.