Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GP:s fotbollsreportrar Linus Petersson, Philip Trollér och Robert Laul. Bild: Sanna Tedeborg
GP:s fotbollsreportrar Linus Petersson, Philip Trollér och Robert Laul. Bild: Sanna Tedeborg

Blixtpodd och liverapportering – så följer du fotbollspremiären på GP.se

Känner ni?
Det är premiär i luften.
Då väljer GP att göra en klassisk punktmarkering av Göteborgslagen – med direktrapportering, blixtpodd och genom att titta in i spåkulan.
– Det kommer att vara ett smörgåsbord av innehåll för de som vill få det senaste från premiärveckan, säger GP:s sportchef Joakim Magné.

Häng med nu, för det blir intensivt.

På fredag gör BK Häcken FF sin hemmapremiär mot Hammarby. Dagen efter tar Häcken emot AIK på Bravida i den herrallsvenska premiären. På söndagen, då inleder IFK Göteborg serien mot Värnamo på Gamla Ullevi och Utsikten åker till Skåne för att spela mot Trelleborg i superettan. På måndagen kliver Gais in i sin serie, mot bohuslänska konkurrenten Oddevold och på tisdagen drabbar Öis samman med Halmstad.

GP-sporten kommer att vara ute på träningsanläggningarna, specialstudera startspelare, kika till gräset på lagens arenor, göra profilintervjuer samt försöka sig på den halvkluriga uppgiften att spå lagens säsonger.

Först ut att gå under spåkulan var BK Häcken FF.

– Fotbollsgruppen hos oss har fått en uppgift, och det är att GP-sporten ska vibrera av premiärnerver denna veckan, säger Joakim Magné, sportchef.

– Det är en rutinerad trio som är ute på fältet, med åtminstone 30 års gemensam erfarenhet av att bevaka svensk elitfotboll. Så det ska bli spännande att se vad de lyckas med under den här veckan.

Från tisdag blixtrar Philip Trollér, Robert Laul och Linus Petersson till med att publicera första avsnittet av den återlanserade fotbollspodden 031-fotboll. Och så fortsätter det, ett nytt avsnitt varje dag, fram till och med fredag då det blir fullt fokus på BK Häcken FF:s hemmapremiär och övriga matcher kommande fyra dygn.

Vid sidan av poddandet kommer de att följa och skriva om lagens förberedelser i den ständigt uppdaterande liverapporteringen om Göteborgsfotbollen. Den hittar ni här.

– Här kommer det också gå bra för dig som läser att ställa frågor eller om det är något speciellt ni vill få koll på, säger Joakim Magné.

Första podden släpps på tisdag kväll.

LÄS MER: Fyra Häcken-spelare i Gerhardssons kvaltrupp

LÄS MER: Tobias Sana om framtiden i Blåvitt: ”Bollen ligger hos dem”

LÄS MER: Det ska fansen se upp med när de satsar på NFT

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.