Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blir en måstematch mot Belgien: "Bara all in som gäller"

Måstematch mot Belgien för att det ska bli avancemang för det svenska landslaget. Men spelarna har inte gett upp. – Det är bara all in som gäller, säger Emil Forsberg.

Efter två matcher, 1-1 mot Irland och 0-1 mot Italien står Sverige på blott en poäng inför den sista omgången mot Belgien. För att det ska bli verklighet av drömmarna om avancemang från gruppspelet krävs en seger mot Belgien. Ett landslag där det kryllar av världsspelare. Trots det är tron på en svensk seger stor hos de svenska spelarna.
– Vi har stora chanser. Vi möter Belgien och det är ett bra landslag. Men chansen finns och det är allt eller inget för oss, säger Jimmy Durmaz.
– Det är bara att gå in och köra mot Belgien. Vi har inget att förlora och ser framemot den matchen. Vi går in för att vinna och spelar vi som mot Italien och steppar upp det ännu lite mer så finns det goda chanser, säger Albin Ekdal.

Marcus Berg som petades mot Italien var besviken efter matchen. Delvis för petningen men även för det blytunga poängtappet i slutet.
– Det gjorde stor skillnad. Med ett kryss här så hade vi kanske klarar oss på ett kryss mot Belgien. Nu blir det all in där och spelar vi som idag så kommer vi skapa chanser och kunna ta tre poäng, säger han och får medhåll av Victor Nilsson Lindelöf.
– Det är en match vi måste vinna, en match vi ska vinna, säger backen.

Emil Forsberg som haft två tunga matcher hittills i mästerskapet tror att det svenska kollektivet kan bli avgörande.
– Vi måste fortsätta ha tro på oss själva hela tiden. Att veta att man kan göra det. Vi har Belgien kvar nu och det blir all in som gäller. Det är ett fantastiskt bra lag men vi ska visa hur starka vi är som ett kollektiv.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.