David Frölund på lördagens Häckenträning.
David Frölund på lördagens Häckenträning.

"Blir det ingen fortsättning finns det andra yrken"

ANNONS
|

Det var tidigt på säsongen som ytterbacken David Frölund fick ont i sitt knä. I andra omgången, mot Djurgården, kände han smärta men tyckte inte att det var någon fara. Knät kyldes ner och nästa dag var det bättre. Så han spelade nästa match, mot Sundsvall, och kände ingenting. Dagen efter svullnade knät upp.

Röntgen visade att det var en spricka i brosket. David Frölund slapp operation men har haft en lång väg tillbaka i full träning. Där är han nu.

–Ja, åttioprocentigt i alla fall. Vi har tre U21-matcher framöver så jag tänkte att jag skulle vara med i en av dem. Jag får börja med en halvlek och se hur det känns. Det är lite skillnad att spela match jämfört med att träna. Det känns som att jag har en månad kvar, säger han

ANNONS

Allsvenskans sista omgång spelas 31 oktober. Kanske kan han vara med då, kanske blir det ingen mer match i år. kanske blir det inget mer spel över huvud taget i Häcken. 36-årige Frölunds kontrakt går ut i december.

–Det är inte så mycket att göra åt, ingenting man kan tänka på. Blir det ingen fortsättning så finns det andra yrken, säger han.

Någon annan klubb har han heller inte funderat på. I alla fall inte ännu.

– Nej. Häcken är ju klubben i mitt hjärta. Jag började här som sjuåring, var i Öis i sex år, men kom tillbaka igen 2005. Så jag är inne på mitt tionde raka år nu, säger han.

Han skulle kunna operera knät men då väntar sex månaders rehab. Det bästa är om knät kan reparera sig själv.

– Jag har egentligen inte haft ont, men när jag tränat har knät svullnat upp. Det är först nu det inte svullnar längre. Nu är det mer att jag inte är fulltränd. Men det var tungt i somras, då svullnade knät bara jag cyklade, säger han.

ANNONS