Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Blekt Öis chanslöst på Stora Valla

Örgrytes bortafacit den här säsongen är allt annat än bra. Mot Degerfors på Stora Valla inkasserades en ny tung förlust. Efter en blek insats var laget aldrig riktigt nära poäng.

Örgryte har haft det väldigt tufft på bortaplan den här säsongen och bara mäktat med att vinna en match utanför Gamla Ullevi. När laget gästade Degerfors på Stora Valla inkasserade Örgryte ytterligare en förlust efter en oerhört blek insats.

Hemmalaget från Värmland kopplade greppet direkt. Degerfors hade ett stort övertag i bollinnehav och utmanade hela tiden Örgrytes backlinje. När Örgryte väl fick tag på bollen lyckades man inte skapa mycket av värde och hade förtvivlat svårt att hålla boll på offensiv planhalva. 

Det mesta skulle i stället komma att handla om hemmalagets Djurgården-lån, Mihlali Mayambela. Mayambela var ett ständigt orosmoment för Örgrytes försvarslinje och kom ständigt runt på vänsterkanten. Det var också Mayambela som skulle vara inblandad i Degerfors ledningsmål. Efter att kommit runt på kanten serverade han ett perfekt inlägg till Alexander Andersson som bara behövde sätta pannan till. Ett mål som Öis-målvakten Stojan Lukic var helt chanslös på.

Sedan skulle det bara dröja dryga minuten innan nästa kalldusch då Sargon Abraham kom fri med Stojan Lukic. Abraham gjorde inget misstag när han väl kom fri och avslutade med en läcker chip till 2-0. Ett resultat som stod sig halvleken ut. 

– Vi gör en första halvlek som nog är den sämsta prestationen för året. Den förstör hela möjligheten till att ta poäng i dag, säger tränare Marcus Lantz.

Drömmål stängde matchen

Lantz valde att byta in nyförvärvet Hakeem Araba till den andra halvleken. Det hjälpte föga för bara minuter in i andra halvlek så stängde matchens lirare, Mayambela, butiken med matchens delikatess. Lånet från Djurgården avlossade en mäktig kanon som sannolikt kommer vara en stark kandidat till årets mål. Bollen letade sig upp i Lukic högra kryss. Otagbart och oerhört vackert.

Efter 3-0-målet var Örgryte aldrig riktigt nära att ta sig in i matchen igen. Degerfors spelövertag var fortsatt stort och även om Öis skapade några halvchanser på slutet så var man aldrig riktigt nära. Resultatet stod sig matchen ut och Örgryte fick vända hem med ännu en förlust på bortaplan.

– Vi försöker agera likadant hemma som borta. Killarna vill göra det. Men det har vi inte lyckats med under året. Det är därför vi är ett mittenlag och inte ett topplag. Vi har tagit för lite poäng på bortaplan, säger Lantz.