Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

"Bland de sämre under min tid i Blåvitt"

En katastrofal första halvlek förstörde dagen för IFK Göteborg som föll med 2–4 mot Kalmar FF. – Första halvlek är bland de sämre under min tid i Blåvitt – alla år, säger Tobias Hysén.

Det var en färgstark analys som var svår att säga emot. Kalmar FF, med en Rasmus Elm på spelhumör, dominerade den första halvleken totalt och ledde fullt rättvist med 3–0 i halvtid.

– Vi har varit riktigt jävla rötna. En riktigt usel halvlek, jag kan bara be om ursäkt till alla som håller på Blåvitt, va Jörgen Lennartsson till C More.

Forne Gais-spelaren Romario gjorde 1–0 efter att Sabah Lawson slarvat i passningsspelet och John Alvbåge agerat svagt i målet. 

Samme Romario gjorde 2–0 på ett vackert volleyskott, och Jonathan Ring satte 3–0 just innan halvtidsvilan när hans skott styrdes in av en olycklig Thomas Rogne.

IFK Göteborg var utspelat och såg ut att gå mot en storförlust. 

– Jag vet inte vad som hände, vi pressar inte , de rullar bort oss som om de vore tre man mer på träning. Det är svårt att sätta fingret på, men vi gör inte det vi ska. Vi pressar en och en och ... ja, det var anskrämligt dåligt, säger Tobias Hysén till Cmore.

Hans omdöme om lagets första 45 minuter var minst sagt hårt:

– Första halvlek är bland de sämre under min tid i Blåvitt, alla år.

I den andra halvleken kunde Lennartssons gäng jobba sig in i matchen lite mer, och Tobias Hysén väckte hopp om mirakelvändning när han höll sig framme på Tom Petterssons inspel med kvarten kvar.

Det hoppet släcktes dock av Mahmoud Eid, som vackert böjde in ett vänsterskott i bortre krysset.

Tobias Hysén reducerade ännu en gång när han dunkade in en retur på Mads Albaeks skott, och på slutet skapade göteborgarna flera heta chanser. Matchen slutade dock 4–2 och IFK Göteborg får hoppas att AIK på tredjeplatsen i tabellen också förlorar.

– Andra halvlek är lite bättre, men då är de inte riktigt på hugget heller. Vi får ta med oss att vi vinner andra halvlek. Det är ju skit samma egentligen, men om man ska hitta något positivt, så, säger Hysén.

Han avslutar:

– Kontentan av det hela är att första halvleken förstörde allting, vi får hem och analysera vad som gick fel.

Mer text kommer.