Stina Blackstenius firar vinsten med Natalia Kuikka.
Stina Blackstenius firar vinsten med Natalia Kuikka. Bild: MATHIAS BERGELD

Blackstenius sänkte gamla laget i toppmötet

Mycket av snacket inför handlade om Stina Blackstenius, som genomfört en uppmärksammad flytt från Linköping till GFC inför säsongen. Även snacket efteråt handlade om Blackstenius – som sänkte sitt gamla lag med huvudet.
– Det är väl lite känsligt det här med att fira mål, men jag minns inte vad jag gjorde, säger Blackstenius.

ANNONS
|

Efter en tvist i skiljenämnd kunde Stina Blackstenius genomföra sin övergång till GFC inför säsongen.

Laget som GFC tvistade mot var Linköping, som Blackstenius tillhörde då.

Under måndagen ställdes Blackstenius mot sitt gamla lag. Naturligtvis var det hon som visade vägen för GFC mot sin förra arbetsgivare.

– Jag tycker att vi gör en bra match. Det är svårt att säga mycket mer just nu. Det är kul att kunna stå här med tre poäng. Det känns som det var ganska kontrollerat. Vi får två mål på övertid i den första halvleken vilket är otroligt viktigt för oss när vi går in i den andra, säger Blackstenius.

ANNONS

Målet som Blackstenius gjorde, var det första i matchen.

Målet tillkom efter ett skott av Hanna Wijk, och sedan studsar i straffområdet fram till Blackstenius panna.

– Det kändes skönt. Nu har det varit några matcher där jag inte gjort mål, och det kan vara lite frustrerande och lätt att man stressar upp sig. Jag försökte bara fokusera och tro på att det skulle komma, och det gör det i dag. Det är skönt, och bra för självförtroendet, säger hon.

Om att ställas mot sin gamla klubb säger hon så här:

– Det är en klubb som betytt väldigt mycket för mig, och som jag spelat i under många år. Att då stå på andra siden är ju lite märkligt. Nu spelar jag för Göteborg, och vi fick med oss poängen.

”Minns inte vad jag gjorde”

Efter målet blev hon glädjerusig. Då glömdes det bort att det var Linköping som hon försatte i underläge.

– Jag vet inte hur jag tänkte, jag blev bara glad över att göra mål. Viktigt också att med 1–0 för oss. Det är väl lite känsligt det här med att fira mål, men jag minns inte vad jag gjorde, säger Blackstenius.

I och med segern har GFC plockat fyra poäng mot de absoluta toppkonkurrenterna på mindre än en vecka.

ANNONS

En skön känsla, för Blackstenius och GFC.

– Jag tror att det blir viktigt, och det är något som vi får ta med oss. Det är otroligt jämnt i tabellen, och att vinna sådana här matcher är otroligt viktigt. Det är något som vi får ta med oss, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS