Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Blackstenius gjorde första målet i GFC:s kross

GFC hittade tillbaka till det vinnande spåret under fredagens match mot Växjö. Laget bjöd stundtals på drömfotboll – och Stina Blackstenius fick göra sitt första mål i GFC-tröjan. Till slut blev det en övertygande 4–0-vinst.
– Det är så här vi ska spela fotboll, säger GFC-tränaren Jörgen Ericson.

Göteborg FC var tillbaka i spel under fredagskvällen, när Växjö DFF gästade.

Snacket inför handlade mycket om Stina Blackstenius. Profilvärvningen hade fått nöja sig med två inhopp under säsongsinledning, men fick nu sin efterlängtade start. Starten var hennes första sedan den 4 mars. Hon skulle ha en rolig kväll.

I den första starten kom nämligen Blackstenius första mål.

– Det kändes jättekul. Som forward vill man alltid göra mål, så det var skönt att få göra första målet i GFC, säger Blackstenius.

GFC överlägsna

Målet kom efter 18 minuter när hon snappade upp en lös bakåtpassning. Blackstenius promenerade förbi Katlynn Fraine i Växjö-målet, och placerade in 1–0.

GFC dominerade matchen fullständigt, och anföll främst via kanterna. Efter just en boll längs kanten tog sig Hammarlund in i straffområdet och avlossade.

Skottet var oväntat, och otagbart. 2–0 till GFC.

Kantspel var kvällens melodi. Det resulterade ännu en gång när Julia Roddar hittade Emma Koivisto , som hittade Hammarlund. Två mål för henne, och 3–0 till GFC.

3–0 var resultatet i halvtid, och det var till och med i underkant.

– Det är så här vi ska spela fotboll. När vi spelar som vi gör i den första halvleken blir vi svårslagna, säger tränare Ericson.

– Den första halvleken var bäst. Där får vi upp ett väldigt bra bolltempo och vi har mycket rörelse. Vi spelade både centralt och på båda kanterna. Väldigt varierande spel anfallsspel, som gör det svårt för Växjö att försvara, säger Blackstenius.

I den andra halvleken fick också Julia Zigiotti Olme göra mål.

Läcker fullträff

GFC spelade en kort hörna, och Zigiotti Olme mötte bollen med en läcker lobb från straffområdets högra hörn. Bollen seglade i en båge och in i den bortre burgaveln.

Mycket vackert, och 4–0.

Efter detta handlade mycket om Hammarlunds hattrickjakt.

Hon kom nära vid flera tillfällen, men gick till sist bet.

Istället blev sluttampens stora behållning att Hanna Wijk, 16, fick göra allsvensk debut.

Hon gjorde det med äran, och blev nästan målskytt.

GFC lyckades inte hitta målprotokollet en femte gång, trots att Blomqvist kom in och hela GFC:s hajpade fronttrio befann sig på plan samtidigt.

Matchen slutade 4–0, och GFC kan inkassera tre nya poäng på kontot. Efter tre matcher har laget gjort inte mindre än tio mål.

– Vi var mer beslutsamma idag. Det är skillnaden från senast. Det känns väldigt skönt att vi gör mål, och att de som gör mål får sätta dem, säger Ericson.

– Vi gör en bra match, och jag tycker att vi ska vara nöjda med insatsen. Efter poängtappet senast mot Eskilstuna, kände vi att vi ville komma tillbaka och göra en bra insats, säger Blackstenius, en av de som ska göra målen.

Så ställde GFC upp:

(3-5-2) Jennifer Falk – Filippa Curmark, Emma Kullberg, Natalia Kuikka (84) – Emma Koivisto (68), Filippa Angeldal, Julia Zigiotti Olme (76), Vilde Böe Risa, Julia Roddar (68) – Pauline Hammarlund, Stina Blackstenius

Inhoppare: Hanna Wijk (68), Anna Csiki (68), Rebecka Blomqvist (76), Hanna Andersson (84)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.