Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blåvittstjärnorna klev av skadade i stormötet

Blåvitt åkte på dubbla skadesmällar innan matchen mot Malmö avbröts. Både Sören Rieks och Mattias Bjärsmyr klev av skadade. – Det är muskelskador på båda. Baksidan lår på "Bjärsa", ljumsken på Sören. Exakt vilket omfattning vet vi inte, säger läkaren Jon Karlsson.

IFK Göteborg inledde spelmässigt piggt mot Malmö. Men man åkte på en mycket tung smäll tidigt.

Efter 24 minuter stannade mittfältsstjärnan Sören Rieks upp i en löpning. Han gick ner på marken och tog sig mot låret och ljumsken.

Dansken, som i fjol var Blåvitts bäste målskytt, gick ut över sidlinjen där han blve hårt lindad om vänsterlåret. Innan han fick hjälpas att ta sig bort till båset av sjukgymnasten Fredrik Larsson samt fystränaren Johan Kristoffersson.

Rieks byttes direkt ut och ersattes av Martin Smedberg Dalence.

– Det är en bristning i ljumsken. Det kändes som att man kunde säga det direkt. Så det är inte så bra, säger Sören Rieks.

Skadebekymren var dock inte slut för Blåvitts del. Efter drygt 70 minuters spel satte sig Mattias Bjärsmyr ner vid mittplan och tog sig åt låret.

Lagkaptenen fick behandling på plan men tvingades även han lämna planen med lindat lår.

– Det är muskelskador på båda. Baksidan lår på "Bjärsa", ljumsken på Sören. Exakt vilket omfattning vet vi inte, säger läkaren Jon Karlsson.

– Vi försöker få magnetkamera på dem i morgon eller fredag men de är inte med i nästa match i alla fall. Vi får se utredning av storleken på skadorna men det kan nog handla om ett par veckor. Vi får hoppas på det bästa.