Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blåvittstjärnan spelar inte mot HJK

Tobias Hysén kommer inte att åka till Helsingfors och Blåvitts match mot HJK. Anledningen? Förlossningen av anfallarens och frun Marias barn har ännu inte satt igång.

Anfallsstjärnan Tobias Hysén, 34, kommer inte till spel i IFK Göteborgs match mot HJK Helsingfors i Europa League-kvalet i kväll. Det bekräftar klubben på sin hemsida. Tobias Hysén och frun Maria väntar parets tredje barn och förlossningen har ännu inte satt igång. 

Tidigare fanns det en möjlighet att Hysén i dag skulle flyga till Finland och ansluta till övriga laget, men bara om barnet hade fötts. Men eftersom förlossningen alltså ännu inte har ägt rum väljer anfallaren i stället att stanna i Göteborg. 

Lagkamraten Martin Smedberg-Dalence har varit i samma situation och tycker Hysén tar helt rätt beslut. 

- Jag har själv haft ett barn som väntade och då fick jag ställa in en landskamp. Det är ett giltigt skäl tycker jag. Familjen är alltid viktigare, sa han inför avresan till Finland. 

Det innebär att anfallsläget i IFK Göteborg är prekärt inför kvalreturen. Utöver Hysén är det också klart att Gustav Engvall missar matchen på grund av en knäskada. Dessutom dras Mikael Boman med en lårskada. Det är i nuläget fortfarande oklart om den tidigare HBK-anfallaren kan spela. 

Även Adam Johansson ska bli pappa. Högerbacken missar också matchen. 

Första mötet mot HJK förlorade IFK Göteborg med 1-2 hemma på Gamla Ullevi.