Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Blåvittstjärnan slog ned motståndare

Jakob Ankersen fick ett rejält frispel i träningsmatchen mot Strömsgodset. Efter att ha fått en tuff tackling på mittplan flög dansken upp och knuffade Tommy Höiland hårt i ansiktet. – Jag fick en väldigt ful tackling och reagerade instinktivt, säger Ankersen, som efter matchen bad om ursäkt. Stjärnan riskerar nu avstängning efter händelsen.

Jakob Ankersen tappade huvudet rejält i träningsmatchen mot Strömsgodset. Efter 65 minuter fick dansken en vårdslös tackling på mittplan av gästernas Tommy Höiland. Efter att ha gått i marken flög Ankersen upp och tryckte upp hårt handen i ansiktet på Höiland.

Ankersen fick rött kort och lämnade planen efter att visst tumult uppstått. Situationen lugnade sig snabbt och Ankersen gick med sänkt huvud ut i omklädningsrummet.

– Jag fick en väldigt ful tackling och reagerade instinktivt. Jag har varit ute och sagt ursäkta till honom så det är ur världen för mig. Det sker på en sekund. Jag måste lära mig att kontrollera det. Det får jag ta med mig till nästa situation som kommer, säger Ankersen.

Vad sa ni när ni snackade?

– Han kände att det var en ful tackling. Jag vet inte om han hade reagerat på samma sätt. Men det är bara att säga förlåt och gå vidare. 

Vad har Jörgen Lennartsson sagt till dig nu?

– Inte så mycket. Jag vet vad jag har gjort. Nu var det en träningsmatch, men det kan hända i Allsvenskan och kosta poäng och det är inte okej. På söndag tror jag kanske vi pratar mer om det, men vi har inte sagt så mycket nu.

En rapport kommer nu att skrivas – och därmed riskerar Ankersen avstängning.

– Det var en tackling som inte var mer än gult kort. Sedan blev han väl såpass frustrerad att han hoppade upp och gav igen och knuffade till motståndaren med en hand i ansiktet. Det var inget annat vi kunde göra en att visa det röda kortet. Det var en hård knuff i ansiktet och så fort det handlar om ansiktet så är det automatiskt rött kort, säger domaren Bojan Pandzic.

Vad händer med Ankersen nu?

– Jag kommer skriva en anmälan på det som har hänt och sedan är det upp till disciplinnämnden att föra det vidare.

Vilka straff som kan delas ut vill Pandzic dock inte uttala sig om.

– De har väl något slags trappa på bestraffningar beroende på hur hårt brott som begåtts men det får vi se. Jag har ingenting med det att göra och jag vet inte hur många matchers avstängning det blir, säger domaren.

Blåvitt-tränaren Jörgen Lennartsson var besviken över utbrottet och räknar med att Ankersen kommer att bli avstängd.

– Han fick en väldigt ful tackling. Han reagerar med en hand i ansiktet. Det var så klart inte bra, det går inte att försvara det. Det är klart att vi inte är nöjda med Jakobs agerande i den situationen, säger han.

Vad händer med Jakob nu?

– Han blir väl avstängd en eller två matcher i Allsvenskan skulle jag tippa. Han får en tidsbestämd avstängning så kanske både Europa League och allsvenskan. Det beror på när de sätter det.

– Han är ångerfull så klart men han gjorde det i affekt. Han vet att han gjorde något dumt, det är inte mer än så.

Kommer ni ha någon disciplinär åtgärd mot honom utöver detta?

– Nej, det kommer vi inte.

Inom laget höll man sig dock lugna trots det inträffade.

–  Jag såg inte exakt vad som hände. Jag såg att det var en ful tackling och sedan att jag Jakob gav sig på honom, men exakt hur såg jag inte riktigt. Men det var ju inte bra, så kan man väl säga, säger lagkapten Mattias Bjärsmyr.

– Det enda jag har sagt till honom är att han ska be om ursäkt inför hela laget när allting har lugnat ner sig. Så det blir väl på söndag när vi börjar träna igen.

Matchen slutade 2-2 efter att norrmännen kvitterat på övertid. Blåvitts mål gjordes av Gustav Engvall och Mikael Boman.