Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Blåvittstjärnan missar Europa League-kvalet

Gustav Engvall fick utgå skadad mot Jönköping Södra. Nu står det klart att anfallaren missar Europa League-kvalet mot HJK Helsingfors på torsdag. – Han spelar inte, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson till GP.

Det är nya mörka moln på IFK Göteborgs anfallshimmel. Tobias Hysén har haft problem med en höft och Mikael Boman är fortsatt lårskadad. Och i går när IFK Göteborg spelade borta mot Jönköping Södra kom nästa skadesmäll för den blåvita anfallsbesättningen. Gustav Engvall fick efter en närkamp ordentligt ont och tvingades utgå i paus. 

Till GP säger anfallsstjärnan att han har känningar i kroppen, men att han inte har några gissningar på skadans kaliber.

– Jag vet faktiskt inte det minsta.

20-åringen ska röntgas under måndagskvällen, men redan nu kan tränare Jörgen Lennartsson ge beskedet att det inte blir något spel för Engvall i Europa League-kvalreturen mot HJK Helsingfors på torsdag. 

– Han spelar inte den matchen, säger Jörgen Lennartsson. 

– Jag har ingen aning om hur länge han kan bli borta, men jag vet att han inte spelar mot Helsingfors. 

Mer positiva nyheter har IFK-tränaren att dela med sig av när det gäller Tobias Hyséns skadestatus. Inför matchen mot J-Södra meddelade IFK-lägret att Hysén på grund av sina höftproblem bara var redo att spela ungefär 20 minuter. Men när Engvall tvingades att kliva av i halvtid så fick Hysén hoppa in och spela hela andra halvlek. 34-åringen stod för en fin insats, blev målskytt och var ett ständigt hot för smålänningarna. Och skadan har, trots mer speltid än vad som var tänkt, inte förvärrats. 

– Det är inga problem med Tobbe, säger Lennartsson. 

När det gäller Mattias Bjärsmyr och Mikael Boman, som båda missade matchen mot J-Södra på grund av skada, är Lennartsson förhoppningsfull. 

– Bjärsmyr är den av de skadade som är närmast att kunna vara med. Men Boman hoppas jag också på, säger Lennartsson.

Lagkaptenen själv tycker att det känns allt bättre i låret.

– Jag kände ingenting nu när vi körde, och hoppas kunna vara med på torsdag, säger Bjärsmyr efter måndagens lättare träningspass. 

Han fortsätter:

– Men vi får ta det dag för dag, och se hur det utvecklar sig. 

Jörgen Lennartsson betonar hur viktig matchen mot HJK är och tränaren utesluter inte att han kan komma att chansa med någon av spelarna som är tveksamma till spel. 

– Om vi är i ett läge där vi känner att vi verkligen kan gå för det och känner att vi kan gå vidare så kan det bli så, men självklart inte så att spelare riskerar att missa hela säsongen.